Srbin (51) uhapšen u Istri zbog falsifikovanja dokumenata: Ilegalno ušao u Hrvatsku, policija ga privela na radnom mestu

22.11.2022

17:15

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeni je18. novembra u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske

Srbin (51) uhapšen u Istri zbog falsifikovanja dokumenata: Ilegalno ušao u Hrvatsku, policija ga privela na radnom mestu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija u Istri uhapsila je danas srpskog državljanina zbog falsifikovanja dokumenata. 

- Policijski službenici Službe organizovanog kriminaliteta Policijske uprave istarske sproveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim državljaninom Srbije i utvrdili sumnju da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave - stoji u saopštenju. 

Naime, policijski službenici su 17. novembra na području Pule zatekli Srbina na radu u pekari, koji im je na uvid dao slovenačku ličnu kartu koja je važila na ime druge osobe. 

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o falsifikovanom dokumentu i da se muškarac njime služio od početka maja ove godine, kada je nezakonito ušao u Hrvatsku iz Srbije.

Protiv njega je pokrenut postupak u skladu sa Zakonom o strancima. Takođe, otkriveno je i da je muškarac nezakonito radio u pekari na području Pule, o čemu će policija izvestiti i nadležnu inspekciju rada.

- Osumnjičeni je18. novembra u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske - piše policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike