Gogić u ponedeljak pred sudom u Majamiju: Bokseru zbog šverca kokaina preti doživotna robija, oglasio se i advokat

02.11.2022

09:09

0

Savezne vlasti su saopštile da se Gogić nakon penzionisanja iz boksa uključio u međunarodnu organizaciju za šverc drogom

Gogić u ponedeljak pred sudom u Majamiju: Bokseru zbog šverca kokaina preti doživotna robija, oglasio se i advokat
Goran Gogić - Copyright YouTube/MrARENABoxing

Bivši bokser teške kategorije iz Crne Gore Goran Gogić (43) sledećeg ponedeljka pojaviće se pred sudijom u Majamiju a biće doneta odluka o određivanju pritvora i njegovom prebacivanju u zatvor u Njujorku.

Gogić je uhapšen u nedelju veče, a Američko Ministarstvo pravde optužilo ga je  trgovinu 22 tone kokaina u vrednosti od preko milijardu dolara. Kokain je pronađen na brodovima u SAD, a za to je predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora. Moguća je i doživotna kazna.

Povodom ove odluke, oglaiso se i Gogićev advokat Lorens Hašiš za Miami Herald i istakao da su ove optužbe za njega potpuno iznenađenje te da njegov branjenik drži svoju nevinost i planira da se bori protiv ovih optužbi.

Hašiš je rekao da je Gogić promoter boksa koji je putovao iz Evrope u Njujork, a zatim u Portoriko na boksersku konvenciju, te da je na povratku posetio Majami pre nego što je u nedelju veče otišao na let za Evropu kada su ga uhapsili agenti američke carine i granične službe bezbednosti, na osnovu optužnice koju je podigla federalna velika porota u Bruklinu.

 

 

Savezne vlasti su saopštile da se Gogić nakon penzionisanja iz boksa uključio u međunarodnu organizaciju za šverc drogom.

- Hapšenje i podizanje optužnice protiv Gogića je velika pobeda za sprovođenje zakona - rekao je Breon Pis, američki tužilac u istočnom okrugu Njujorka, u saopštenju objavljenom u ponedeljak.

Kako se navodi u saopštenju, Gogić je nadgledao logistiku pošiljki kokaina iz Kolumbije preko američkih luka u Evropu, koordinirajući iz svoje baze na Balkanu, sa ostalim članovima posade. 

Članovi posade koristili su dizalice i mreže noću da bi podigli drogu na teretne brodove sa približenih glisera duž ruta brodova, a čitava operacija zahtevala je poznavanje posade svakog broda, podataka o ruti i lokaciji. Droga je bila sakrivena u komercijalnim transportnim kontejnerima.

- Gogić je, kako se navodi, veliki trgovac drogom koji je, zajedno sa svojim kriminalnim saradnicima, odgovoran za nadgledanje dalekosežnog transporta narkotika na kontejnerskim brodovima, kao i veleprodaju kokaina širom Evrope - rekao je Ivan Arvelo, specijalni agent zadužen za istrage unutrašnje bezbednosti u Njujorku, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Gogić je bio bokser od 2001. do 2012. godine, pobedio je u 21 meču i izgubio četiri uz dva remija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike