Izborna saga u Šavniku se nastavlja: Već četvrtu nedelju zaredom prekida se glasanje!

14.11.2022

07:31

0

Članovi biračkog odbora nisu omogućili glasaču da ostvari Ustavom i zakonom zagarantovano biračko pravo, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Šavnik

Izborna saga u Šavniku se nastavlja: Već četvrtu nedelju zaredom prekida se glasanje!
ilustracija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U Šavniku je četvrtu nedelju zaredom glasanje na ponovljenim izborima na dva biračka mesta prekinuto i lokalni izbori na biračkim mestima u sali Skupštine opštine i u selu Kruševice su poništeni.


Predsednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović izjavio je da do 18 sati, kada je glasanje prekinuto, nije bilo neregularnosti, ali da su u 18 sati obavešteni od predsednika biračkog odbora na biračkom mestu u SO Šavnik i biračkom mestu u Kruševicama da je došlo do prekida glasanja, prenosi portal RTCG.

- Razlozi su već poznati. Članovi biračkog odbora nisu omogućili glasaču da ostvari Ustavom i zakonom zagarantovano biračko pravo - rekao je Radanović za agenciju Mina.

Na pitanje šta dalje, Radanović je rekao da je procedura jasna.

- Nas obavezuje Zakon o izboru odbornika i poslanika, poništili smo izbore na ova dva biračka mesta, verovatno ćemo ih zakazati za nedelju - naveo je Radanović.

On je ukazao da je Zakonom o izboru odbornika i poslanika propisano da se ponovni izbori sprovode najkasnije u roku od sedam dana od dana poništenja.

Izborni postupak na ta dva biračka mesta prekinut je tri puta u prethodne tri nedelje zbog brojnih neregularnosti i incidenata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike