Ponovljeni izbori u Šavniku: Opozicija ispred koalicije koju predvodi DPS

30.10.2022

20:54

0

Blok "Prava stvar", koji čine DPS i Socijaldemokrate, na biračkim mestima Mokro i Komarnici osvojio je 61 glas, koalicija "Za budućnost Šavnika" 56

Ponovljeni izbori u Šavniku:  Opozicija ispred koalicije koju predvodi DPS
Zastava Crne Gore - Copyright Printskrin/Twitter/NeboBabovic

Prema preliminarnim rezultatima ponovljenog glasanja na dva biračka mesta u Šavniku, opozicija vodi ispred koalicije koju predvodi DPS.


Blok "Prava stvar", koji čine DPS i Socijaldemokrate, na biračkim mestima Mokro i Komarnici osvojio je 61 glas, koalicija "Za budućnost Šavnika" 56, a savez "Idemo ljudi" osvojio je šest glasova.

Pravo glasa na ova dva biračka mesta imalo je 142 birača.

Ovo znači da ponovljeno glasanje nije bitnije uticalo na konačan ishod, jer prema podacima koalicije "Za budućnost Šavnika," sa savezom "Idemo ljudi" imaju više glasova od koalicije koju predvodi DPS, prenosi RTCG.

Prošle sedmice glasalo je 60,35 odsto građana.
Milan Maricic/ATAImages
 


Savez "Za budućnost Šavnika" osvojio je tada 474 glasa, savez "Prava stvar" 429 i savez "Idemo ljudi" 80 glasova.

Ukupno nakon glasanja večeras, savez "Prava stvar" ima 490 glasova, savez "Za budućnost Šavnika" 530 a savez "Idemo ljudi" 86 glasova.

To znači da opozicione koalicije, "Za budućnost Šavnika" i "Idemo ljudi" imaju 126 glasova više, posle glasanja na 20 birališta.

Predsednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović potvrdio je za TVCG da je prekinuto glasanje na tri mesta u Šavniku, pojašnjavajući da će najverovatnije glasanje na tim biračkim mestima biti ponovljeno idućeg vikenda.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike