Pretio da će objaviti video i fotografije: Banjalučanin osumnjičen za ucenu tešku 5.500 evra

10.11.2022

21:02

0

Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora

Pretio da će objaviti video i fotografije: Banjalučanin osumnjičen za ucenu tešku 5.500 evra
Policija Republike Srpske - Copyright Profimedia

Osnovni sud u Šamcu odredio je jednomesečni pritvor Banjalučaninu D.P. (38) osumnjičenom za neovlašćeno fotografisanje i ucenu.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj, osumnjičeni se tereti da je u junu 2021. godine zajedno sa njemu poznatom ženskom osobom, neovlašćeno sačinio fotografski i video-snimak I.D, koji je s tom ženskom osobom imao ljubavnu vezu, bez njegove saglasnosti, pišu Nezavisne.

- Od 25. septembra 2022. pa do 4. novembra 2022, nakon ostvarenog kontakta sa oštećenim, istog ucenjivao da će objaviti snimljene fotografije i video-snimak trećim osobama ukoliko mu isti ne preda određenu sumu novca, na što je oštećeni i pristao, pa je 4. novembra 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Šamcu od oštećenog preuzeo novac, pribavivši sebi protivpravnu imovinsku korist od 5.500 evra – navodi iz tužilaštva, prenosi Srpskainfo.

Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora, zbog mogućnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti i sakriti dokaze i ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saizvršioce, te da će ponoviti krivično delo, obzirom da se radi o osobi sklonoj obavljanju krivičnih dela, a za krivično delo ucena može se izreći kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike