Porodica Dulić tužiće odgovorne za samoubistvo sina: Tražiće i izmenu zakona i strože kazne

31.10.2022

14:02

0

Zbog pomenutog snimka uhapšeni su i nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša

Porodica Dulić tužiće odgovorne za samoubistvo sina: Tražiće i izmenu zakona i strože kazne
Mladen Dulić - Copyright Twitter_maligna_Benignost @MalignaB

Porodica Mladena Dulića (22), koji se obesio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak njegovog ponižavanja dok je tražio posao, tužiće osobe koje su ga snimale i delile sporni snimak i boriće se za izmenu zakona kako bi se ovakvi slučajevi najstrože kažnjavali.


To je banjalučkom Glasu Srpske potvrdio blizak član porodice pokojnog mladića Borislav Drljača.

- Porodica će se svim dozvoljenim i pravnim sredstvima boriti da se istera pravda i da se odgovorni za nastanak snimka i njegovo deljenje kazne što strože. Želja nam je da se izmeni zakon da se za ovakve stvari izriču što oštrije kazne - pojasnio je Drljača.
Twitter
 

Nesrećni mladić snimljen je i ismejavan prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama, usledilo je dodatno ponižavanje, nakon čega je Dulić počinio samoubistvo.

Zbog pomenutog snimka uhapšeni su i nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša. Trišić je snimao mladića dok je Kudra snimak delio na društvenim mrežama.

Dečak koji je otišao u smrt jer nije mogao da izdrži vršnjačko nasilje

Slučaj Alekse Jankovića potresao je Srbiju. Dečak od 14 godina skočio je sa zgrade u kojoj je živeo, nakon što je osam meseci trpeo fizičko i verbalno zlostavljanje od strane svojih vršnjaka

Da se ovakva tragedija ne bi ponovila, napisan je nacrt Aleksinog zakona. U pitanju je set zakona po kom bi nasilnici i oni koji nasilje zataškavaju bili strože kažnjeni. Nacrt nosi Aleksino ime na predlog autorke Dragane Ćorić, docentkinje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Na ovaj zakon se, ipak, i dalje čeka.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Trišića i Kudru terete za krivično delo neovlašćeno fotografisanje.


- Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu. Ova dva lica su po nalogu dežurnog tužioca puštena na slobodu posle završene kriminalističke obrade - rekli su u PU Banjaluka.

Mla­den Du­lić ju­če je sa­hra­njen na gro­blju u Lak­ta­ši­ma uz prisustvo broj­nih pri­ja­te­lja i rod­bi­ne.

Pre nešto više od mesec dana samoubistvo je izvršio i Goran Karanović (19) iz Prnjavora i to zbog pritiska komšija i pretnji koje je dobijao jer je sam brinuo o napuštenim životinjama.

Ne mogavši da se izbori sa pretnjama da će pozvati inspekciju i oduzeti mu pse, odlučio je da oduzme sebi život.

 

Bonus video:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike