Zelenski potpiruje vatru na Balkanu - obratio se građanima Cetinja: "Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru" (FOTO/VIDEO)

08.10.2022

16:14

0

Obraćanje Zelenskog organizovano je u sklopu foruma „2BS", koji organizuje Atlantski savez Crne Gore,

Zelenski potpiruje vatru na Balkanu - obratio se građanima Cetinja: "Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru" (FOTO/VIDEO)
Cetinje - Copyright Aaron Chown/Pool Photo via AP Profimedia

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski poručio je Cetinjanima da Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru, niti bilo koju državu u svetu.

Obraćanje Zelenskog organizovano je u sklopu foruma „2BS", koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, a koji se održava u Budvi od 6. do 8. oktobra, a njegov govor prenošen je uživo na Gradskom trgu na Cetinju, navodi Dan.

Zelenski se zahvalio na podršci Ukrajini.

 

 

"Rusija se plaši našeg jedinstva, zato se trudi da ga razbije. Ali mi ga samo jačamo, zato nas ne može osvojiti. Ni Ukrajinu, ni Crnu Goru , niti bilo koju državu slobodnog sveta", rekao je Zelenski.

 

 

Dodao je da su sankcije Rusiji obavezne i da je zahvalan svima koji podržavaju takvu politiku.

Zelenski je rekao i da lideri Rusije imaju opsesivnu želju da razbiju načelo demokratske promene vlasti i da, kako je naveo, pokušavaju da izvedu državne udare ili korumpiraju politički proces kada biraju marionetu koja će zastupati njihove interese.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike