Knežević upozorava narod u Crnoj Gori: "Nama po pravilu ostaju pikavci... Ako je polovina onoga što smo čuli tačno, biće mrtvih u vladi"

07.10.2022

17:10

0

Sudeći po onom što je, kako kaže, čuo na sednici za Saveta za nacionalnu bezbednost, daleko je sve od smirivanja tenzija

Knežević upozorava narod u Crnoj Gori: "Nama po pravilu ostaju pikavci... Ako je polovina onoga što smo čuli tačno, biće mrtvih u vladi"
Milan Knežević - Copyright Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Predsednik odbora za bezbednost i odbranu i lider DNP-a Milan Knežević komentarisao je proterivanje ruskih diplomata, ali i proterivanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori.

- U međuvremenu, čim se pojavila informacija o proterivanju ruskih diplomata i zabrani ulaska Vladimiru Božoviću, ODT saopštava da su pušteni ruski agenti koji su uhapšeni i da će se postupak protiv jednog od njih voditi pred Osnovnim tužilaštvom a ne Specijalnim tužilaštvom jer je čovek posedovao neki pištolj i municiju, a čini mi se da u Crnoj Gori svako danas ima po jedan pištolj - kazao je Knežević.

Protiv auto-mehaničara, kako navodi, nije pokrenut postupak, iako je u njegovom auto-servisu pronađen akumulator.

- To je baš bilo indikativno i sumnjivo da u auto-servisu pronađete akumulator. I dok su se jurili Srbi i Rusi po Crnoj Gori, neko je spaljivao zaplenjene cigarete, ali na način da je u tim visokim pećima spaljivano samo onoliko koliko jedan običan pušač popuši u toku dana. Ostalo je procenjeno da treba da se švercovano izveze iz Crne Gore, gde su potrebe za pušenje očigledno mnogo veće, a nama, po pravilu, ostanu pikavci - kazao je on.

Tako su, tvrdi on, imali dva kamiona koja su krenula na dugo putovanje ka Nikšiću uz pratnju policije i desilo se da je jedan od tih kamiona iščeznuo i nije stigao do Nikšića gde je ritualno obavljeno spaljivanje u prisustvu najviših državnih funkcionera.

- Kada je priveden ili pozvan na informativni razgovor direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i kada je počelo hapšenje zaposlenih u UPC, opet su počele međusobne optužbe, zaboravili smo na ruske i srpske agente i sad imamo novi politički folklor gde potpredsednik Vlade optužuje predsednika Vlade da je povezan sa švercom cigareta, a predsednik Vlade optužuje potpredsednika Vlade da su oni kreatori afere koja se odnosi na zaplenu cigareta. Ako tome dodamo i intervju Rada Miloševića gde optužuje ANB i Raška Konjevića da stoje iza akcije koja ima za cilj podrivanja ugleda Vlade i Dritana Abazovića, a i jučerašnji stav Ranka Krivokapića da je potpisivanje Temeljnog ugovora dovelo do toga da će Crna Gora biti najgore ocenjena u evropskim procesima, onda smatram da je održavanje sednice Odbora neophodno - kazao je Knežević.

Sudeći po onom što je, kako kaže, čuo na sednici za Saveta za nacionalnu bezbednost, daleko je sve od smirivanja tenzija.

- I da je ova Vlada u ostavci doživela fijasko i da što pre treba tražiti rešenje kako bi se izašlo iz institucionalnog haosa. Ako je tačno pola onog ono što smo čuli, biće mrtvih i u Vladi, jer su obrazloženja i stavovi čelnih ljudi suprotstavljeni do isključivosti i optužbe o tome ko je pripadnik kojeg klana i optužbe ko se bavi švercom cigareta, a ko kokaina, po meni predstavljaju najveću opasnost za državu i mislim da ćemo zaboraviti i na Ruse i na Srbe pri ovom organizovanom institucionalnom švercu - kazao je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike