Crnogorci "češljaju" malverzacije u Luci Bar, pušten šef Uprave prihoda i carina - ali mu je oduzet telefon!

02.10.2022

10:38

0

Osim šefa UPC, policija je u Nikšiću i Podgorici privela i nekoliko službenika - članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, ali i dvoje zaposlenih u "Zetatransu" koji su bili zaduženi za čuvanje oduzetih cigareta

Crnogorci "češljaju" malverzacije u Luci Bar, pušten šef Uprave prihoda i carina - ali mu je oduzet telefon!
Luka Bar - Copyright Printscreen/YouTube/Dejan Senic

Nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji, direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević je nakon privođenja pušten, ali su inspektori Specijalnog policijskog odeljenja od njega oduzeli telefon.

Milošević je sinoć satima pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra.

Osim šefa UPC, policija je u Nikšiću i Podgorici privela i nekoliko službenika - članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, ali i dvoje zaposlenih u "Zetatransu" koji su bili zaduženi za čuvanje oduzetih cigareta. 

Profimedia
 

Službenici SPO su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva od svih njih uzeli izjave, a radi se na prikupljanju drugih materijalnih dokaza kako bi tužilac doneo odluku protiv koga će se sve biti zvanično pokrenut krivični postupak i za koje krivično delo, pišu "Vijesti".

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to verovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje - 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će tog dana biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću.

Poslednje spaljivanje organizovano je u četvrtak u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vredna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/shorts/KVQrpLI-1ig

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike