"Vlada će zaštititi integritet svih institucija": Abazović oštar nakon petosatne sednice Veća za nacionalnu bezbednost

04.10.2022

14:42

0

Abazović rekao da je suzbijanjem šverca cigareta Crna Gora ujedno pomogla jednoj susednoj zemlji, i to za 50 miliona evra, istakavši da to nije Srbija

"Vlada će zaštititi integritet svih institucija": Abazović oštar nakon petosatne sednice Veća za nacionalnu bezbednost
dritan abazovic jutjub vlada cg (1) - Copyright Printscreen/YouTube/Vlada CG

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas, nakon petočasovne sednice Veća za nacionalnu bezbednost, da je tema bila šverc cigareta i istakao da je nestanak kamiona sa zaplenjenim cigareta samo "vrh ledenog brega".

Abazović je na konferenciji za novinare rekao da je suzbijanjem šverca cigareta Crna Gora ujedno pomogla jednoj susednoj zemlji i to za 50 miliona evra, istakavši da to nije Srbija.

Rekao je i da je te zaplenjene cigarete neko platio, pa je sada, kaže, logično da oni traže slabe karike u nadležnim institucijama kako bi došli makar do dela te robe.

- Vlada će zaštiti integritet svih institucija, znamo kakav je ukupni ambijent u Crnoj Gori, ali nećemo dozvoliti da se minimizira do sada urađeno u suzbijanju šverca - rekao je Abazović i istakao da neće dozvoliti da se baci senka na do sada postignuti uspeh u suzbijanju tih aktivnosti.

Printscreen/YouTube/Vlada CG
 

Ponosan je, kazao je, na to što je njegova vlada otvorila pitanje šverca cigareta koji u Crnoj Gori postojao decenijama.

Poručio je da toga više neće biti makar, kako je kazao, ne u tolikoj meri kao do sada.

Abazović je rekao i da je ponosan na to što je kamion sa ukradenim zaplenjenim cigaretama pronađen posle samo 30, 40 sati.

Premijer je, preneli su podgorički mediji, demantovao pisanje dela medija da su predstavnici ambasada bili u ANB-u i da su tražili smenu direktora Uprave prihoda i carina UPC Rada Miloševića.

Država sada čuva 48.000 paketa oduzetih cigareta, koji nisu spaljeni, rekao je Abazović

Govoreći o političkoj krizi, premijer je rekao da podržava zahtev lider PzP da predsednica parlamenta okupi parlamentarne predstavnike da se napokon izaberu sudije Ustavnog suda, kako bi se stvorile pretpostavke da se ide na nove izbore.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike