Novi potresi u Crnoj Gori: Uhapšeno više službenika Uprave prihoda i carina!

05.10.2022

20:57

0

Oni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa

Novi potresi u Crnoj Gori: Uhapšeno više službenika Uprave prihoda i carina!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umešani u krađu zaplenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.

- Nakon ocene dosad prikupljenih dokaza i obaveštenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode Ž.I. - načelnika Odeljenja za sprečavanje krijumčarenja i N. A, R. V. i M. S. članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita - saopštio je Portalu RTCG Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u SDT-u.

Oni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa.

- Ranije su, u istom predmetu, lišeni slobode osumnjičeni predsednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta E. A. šef Mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina M. P. i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama D. B, zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode - kazao je Radonjić.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, kako je rekao, pored osumnjičenih i lišenih slobode, pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obaveštenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem.

- Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo blagovremeno će obavestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna - kazao je Radonjić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike