Selak: Na koga da se ugledamo, ako ne na Srbiju?

16.09.2022

12:26

0

Autor: 24sedam

On ističe da je predugo vremena saradnja Srbije i Srpske bila svedena na nesebičnu pomoć od strane Srbije

Selak: Na koga da se ugledamo, ako ne na Srbiju?
goran selak - Copyright Instagarm/goranselaksps

Predsednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak poručio je da je krajnje vreme da Republika Srpska počne da uči od Srbije i da se ugleda na Srbiju po svim pitanjima od vitalnog značaja za narod.

On ističe da je predugo vremena saradnja Srbije i Srpske bila svedena na nesebičnu pomoć od strane Srbije dok u Republici Srpskoj nije bilo pokušaja da se nešto nauči od ljudi koji su Srbiju digli na noge, koji su privukli investicije i koji vode uspešnu međunarodnu politiku u izuzetno teškim vremenima. 

- Pitali su me već zašto stalno spominjem da moramo da se ugledamo na Srbiju. A na koga drugog da se ugledamo i s kim drugim da sarađujemo i usaglašavamo stavove? S obzirom na to gde se danas nalazi Srbija po brojnim parametrima, a gde je Republika Srpska, očigledno je samo to da mi nismo dovoljno iskoristili ni iskustva, ni pozitivne prakse ni snažnu podršku koju imamo iz naše matice. Otkad je sramota učiti od uspešnih? Tu nema mesta sujeti i oklevanju, reč je o interesu naroda Republike Srpske, a u interesu naroda je da i Republika Srpska otvara radna mesta, privlači investicije i vodi mudru i odgovornu međunarodnu politiku - istakao je lider SPS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike