Jelena Trivić: Pobeda naroda, za naredne decenije!

13.09.2022

11:23

0

Istakla je da je nesposobni režim "uništio prošlost i sadašnjost"

Jelena Trivić: Pobeda naroda, za naredne decenije!
jelena trivić (1) - Copyright Facebook_Jelena Trivic

Kandidat za predsednika Republike Srpske, Jelena Trivić, objavila je deset ključnih programskih mera na kojima će se zasnivati njena politika u prvoj godini predsedničkog mandata.

- Mi ćemo 2. oktobra izvojevati pobedu naroda nad kriminalom, osnivanjem Specijalnog tužilaštva Republike Srpske. Pobeda naroda nad korupcijom biće postignuta osnivanjem Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srpske. Neradna nedelja u čitavoj Republici Srpskoj, u oblastima u kojima je to moguće, biće pobeda naroda za prava radnika. Reformom zakonodavstva, sa ciljem efikasnije zaštite prava radnika, izborićemo pobedu naroda za bolje uslove rada. Pobeda naroda za veća primanja radnika biće kada uvedemo naknade za topli obrok kao zasebno primanje – rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da će još jedna pobeda naroda biti sufinansiranje 50% cene privatnih vrtića biće pobeda naroda za našu decu.

Facebook/JelenaTrivic
 

 

- Pobeda naroda za bolje obrazovanje biće besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola u celoj Republici Srpskoj. Za naše majke, pobeda naroda biće produženje trajanja porodiljskog odsustva na 18 meseci za prvo i drugo dete, odnosno 24 meseca za treće i svako naredno dete. Povećaćemo boračka primanja u iznosu od 20% u prvoj godini mandata nove Vlade, dok ćemo borački dodatak po mesecu učešća u ratu, definisati u dogovoru sa borcima u onom iznosu koji je realno ostvariv, ali isto tako dostojan žrtve koju su borci podneli u stvaranju Republike Srpske. Svakako, to znači mnogo veći iznos nego što trenutno režim izdvaja po ovom osnovu. Pobeda naroda za naše penzionere biće povećanje penzija za 10% u 2023. godini – navela je Trivićeva.

Trivićeva je rekla da je ovo 10 programskih mera koje PDP planira realizovati već u prvoj godini rada nove Vlade, a da će ona, kao predsednik Republike Srpske, biti garant njihovog ispunjenja.

Istakla je da je nesposobni režim "uništio našu prošlost i sadašnjost".

- Naša obaveza je da pobeda naroda na izborima omogući da zajedno stvaramo Srpsku bez korupcije, Srpsku kao uređenu državu u kojoj sva deca imaju svetlu budućnost. Dosta nam je istih starih i lažnih priča i raznih izdajničkih scenarija pred svake izbore. Ništa se nije promenilo, ništa nisu uradili, nijedno obećanje nisu ispunili, bili su i ostali agenti tuđih, ponajviše hrvatskih interesa. Ja sam davno rekla i ponoviću: neću da budem ni amerofil, ni rusofil, ni evrofil, nego samo srbofil koji radi u interesu Republike Srpske.

Facebook/JelenaTrivic
 

 

Trivićeva je rekla da već "mesecima trpimo novu krizu, a umesto brige za narod, režim je sebi povećavao plate i privilegije".

- Poskupljenje goriva, poskupljenje osnovnih životnih namernica, akcize koje ne žele da ukinu iako mogu, težak i neizvestan život koji nas lomi svakoga dana, razoreno zdravstvo i neadekvatno obrazovanje, te svakodnevni odlazak mladih. To su sve dokazi da je ovo neuspešan režim koji ništa nije uradio za sve ove godine. Oni lažnom nacionalnom retorikom pokušavaju da skrenu pažnju naroda Srpske sa pitanja koja jesu najveći nacionalni interes: A, to je kako da podignemo standard, kako da bude više investicija, kako da se grade fabrike, kako da imamo efikasno zdravstvo, kako da pobedimo korupciju, te kako da dignemo kvalitet našeg obrazovnog sistema. To su ona pitanja koja zanimaju svakog našeg čoveka – poručila je Trivićeva i za kraj istakla:

- Republika Srpska je najveća Srpska pobeda 20. veka i naša obaveza je da nastavimo pobeđivati za naš narod, da nas bude sve više kao naroda – jer želimo da živimo u Srpskoj, a ne negde u belom svetu. Pobeda naroda 2. oktobra, nije pobeda za bilo koga od nas lično, pogotovo ne treba da bude moja lična pobeda, niti treba da bude samo pobeda za sledeće četiri godine. Ova pobeda naroda je za naredne decenije!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike