Šarović i Trivić: Saradnju i bratsku ljubav Srbije i Republike Srpske treba negovati

15.09.2022

15:49

0

"Za nas u Republici Srpskoj, Srbija je ruka koja nam je uvek pružena i koju treba da prihvatimo, a mi znamo da se na nju uvek možemo osloniti"

Šarović i Trivić: Saradnju i bratsku ljubav Srbije i Republike Srpske treba negovati
trivic rs dan zastave (1) - Copyright 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini.

Tom prilikom je istakao da je ujedinjenje i borba za slobodu primarna.

- Ovaj istorijski trenutak od nas zahteva da se ujedinimo kao Srbi. Suština svake slobode je pravo na različitosti i samo tako možemo da ostanemo ujedinjeni u borbi za slobodu - kazao je, između ostalog, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mirko Šarović, predsednik SDS u Bijeljini istakao je da je "pružena ruka koja mora da se prihvati".

- Za nas u Republici Srpskoj Srbija je ruka koja nam je uvek pružena i koju treba da prihvatimo, a mi znamo da se na nju uvek možemo osloniti .

On je naveo da dok je jake Srbije, biće jake i Republike Srpske.

- Danas svi zajedno obeležavamo tri velike stvari - naše jedinstvo, našu zajedničku zastavu i slobodu. Zahvaljujemo se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je došao u Bijeljinu. On je pokretač ovog zajedničkog praznika koji je i dan sećanja na neke velike dane kada je probijen Solunski front - kazao je Šarović i poručio da dok je slobodna Srbija, slobodna je i Republika Srpska.

Jelena Trivić, potpredsednik PDP je istakla da je bratska ljubav koju pokazuje Srbija prema Republici Srpskoj nešto što je izuzetno raduje.

- Bratski odnosi Srpske i Srbije su ono što želimo razvijati i unapređivati u narednom periodu. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću i rukovodstvu Srbije što zajedno sa Republikom Srpskom proslavljaju dostojanstveno ovaj dan. On je danas rekao jednu ključnu poruku u svom govoru ističući da jedinstvo nije jednoumlje. Nama u Republici Srpskoj, koji drugačije mislimo od ove vlasti je mesto ovde i to što mi drugačije razmišljamo ne treba da bude prepreka našem jedinstvu - navela je Trivić.

Facebook/JelenaTrivic
 

Ona je poručila da jedinstvo ipak mora biti iskreno.

- Vi znate da je bilo nekakvih pokušaja da se deo naših poslanika danas ne pojavi ovde. Dobili smo pozivnice i izražavamo zahvalnost protokolu Srbije koji je verovatno uticao na to da se na ovaj dan ne delimo.

Dodala je da je Republika Srpska najveća srpska pobeda u dvadesetom veku.

- Nastala je kao istorijska potreba Srba kako bi se očuvali i opstali i kako nam se ne bi ponovio neki novi Jasenovac i stradanje. Bratska ljubav koju pokazuje Srbija prema Republici Srpskoj i naša saradnja je nešto što želimo i razvijati i unapređivati u narednom periodu - poručila je Trivić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike