Poznati principi nove parlamentarne većine u Crnoj Gori: Evo šta piše u potpisanom sporazumu

02.09.2022

12:15 >> 14:24

0

Autor: 24sedam

Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020. godine

Poznati principi nove parlamentarne većine u Crnoj Gori: Evo šta piše u potpisanom sporazumu
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Facebook / Demokratski front

Stara parlamentarna većina danas je na sastanku u Skupštini potpisala politički sporazum u kojem piše da Vlada ostaje maksimalno posvećena evropskim integracijama.

Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast, piše Sputnjik.

 

 

U sporazumu koji je dostavio Demokratski front, a koji su lideri partija potpisali danas navodi se da su ciljevi sledeći:

- Eliminacija svake mogućnosti povratka DPS-a na vlast u bilo kojoj formi i nastavak demontaže bivšeg režima.

- Vlada i parlamentarna većina kao apsolutni prioritet u fokus svoga rada staviće borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima.

- Vlada i skupštinska većina sprovešče izbornu reformu i obaviti sve reforme za vanredne parlamentarne izbore u što kraćem roku.

- Vlada će intenzivirati ekonomske reforme u cilju unapređenja životnog standarda stanovništva i svoj politički fokus usmjeriti dominantno na socioekonomsim temama.

- Zajednički pristup rešavanju pitanja izbora Sudskog savjeta, članova Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca i oko ovih pitanja pokrenuti intenzivni dijalog sa parlamentarnom opozicijom u cilju stvaranja što šireg konsenzusa.

- Vlada ostaje maksimalno posvećena evropskim integracijama, regionalnog saradnji kao i poštovanju svih međunarodnih preuzetih obaveza.

- Vlada i parlamentarna većina izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identiteska pitanja koja dijele društvo ili oko kojih u ovom trenutku nije moguće postići širi društveni konsenzus zaključno sa parlamentarnim izborima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike