Na pomolu nova Vlada Crne Gore? Mandić: "U petak ćemo dobiti odgovor"

08.11.2021

14:31

0

Mandić je istakao da je tema postizanja dogovora oročena na 30 dana

Na pomolu nova Vlada Crne Gore? Mandić: "U petak ćemo dobiti odgovor"
Copyright A.K./ATAImages.

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog Fronta nakon završenog sastanka parlamentarne većine izjavio je da i dalje stoje pri stavu da su za izbor nove vlade.

- Opcije izbor nove vlade u okviru parlamentarne većine sa proširenim subjektima ali nikako sa DPS-om. Svi su dobili glasove jer su obećali da neće imati nikakvog posla sa DPS-om. Izneli smo želju da postignemo dogovor o izboru nove vlade. U petak do 12 ćemo dobiti odgovor od stranaka parlamentarne većine, ko želi da učestvuje u dogovoru. Da li ćemo uspeti da postignemo dogovor mi ćemo urediti najviše što je u našoj moći. Postojeće stanje je neodrživo jer Vlada nije bila ekspertska, niti parlamentarne većine i posebno nije vodila računa o biračima koalicije ZBCG - poručio je Mandić.

Mandić je istakao da je tema postizanja dogovora oročena na 30 dana.

- Krivokapić je vodio razgovore u pravcu da se ne dođe do dogovora. Ovde mi preuzimamo odgovornost. Sada tražimo od kolega da u roku od mesec dana postignemo dogovor. Nadajući se da će odgovor biti pozitivan, ostajemo u dobroj volji da će ovo sve izaći na dobro – kazao je Mandić.

Sastanak parlamentarne većine o rešavanju politčke krize vladajuće koalicije. Lideri Demokratskog fronta pozvali su kolege kako bi pronašli rešenje za izlazak iz krize, a nedavno su istakli da više neće pregovarati o rekonstrukciji Vlade, već da traže izbor nove Vlade, u kojoj će predstavnik DF-a imati poziciju premijera.

Sastanku su prisustvovali Zdenka Popović i Momo Koprivica iz Demokrata, Zoran Mikić i Miloš Konatar URA, Marko Milačić Prava Crna Gora, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević Demokratski front, Srđan Pavićević CIVIS, Vladimir Joković SNP, Goran Danilović UCG i Maksim Vučinić iz Radničke partije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike