Tuguje cela Crna Gora: Minut ćutanja za ubijene u masakru na Cetinju! Gradonačelnik - ovakav dan se ne pamti

14.08.2022

07:39 >> 10:20

0

Autor: J. S. J.

Potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad

Tuguje cela Crna Gora: Minut ćutanja za ubijene u masakru na Cetinju! Gradonačelnik - ovakav dan se ne pamti
Tan2022-8-13_125415117_0 - Copyright AP Photo/Risto Bozovic

U Crnoj Gori je trodnevna žalost povodom stradanja građana na Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 osoba, među kojima je i napadač.

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sednica povodom tragedije.

Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Ðurašković naglasio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

Tanjug/AP/Risto Božović
 

 

-Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti - kazao je Ðurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.


-Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi - naveo je on.

Potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

-Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje reči utehe za njih.

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora - naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik države Milo Ðukanović.

Pucnjava na Cetinju, u kojoj je 34-godišnji Vuk Borilović ubio 10 osoba, među kojima i decu, šokirala je Crnu Goru.

Profimedia
 

 

Prema zvaničnim podacima, napadač je oko 15.30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka. I dalje se, kako navode, utvrđuju okolnosti zločina i da li je Borilović preminuo od posledica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike