Odložena poseta patrijarha Porfirija Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju: Poznat novi termin

13.08.2022

19:21

0

Autor: 24sedam

Patrijarh Porfirije odložio posetu Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju

Odložena poseta patrijarha Porfirija Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju: Poznat novi termin
Patrijarh Porfirije - Copyright Foto:MUP

Poseta patrijarha Srpske pravoslavne crkve njegovog visokopreosveštenstva Porfirija Herceg Novom, planirana za 14. i 15. avgust, odložena je zbog trodnevne žalosti u Crnoj Gori povodom masakra na Cetinju, saopštila je SPC.


- Obaveštavamo verni narod i crnogorsku javnost da se odgađa najavljeni dolazak Njagove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Herceg Novi povodom 640 godina grada, zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na Cetinju. Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomjesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima će javnost biti blagovremeno obaveštena - saopštili su iz Mitropolije crnogorsko- primorske a preneto je na sajtu SPC.

Patrijarh Porfirije trebalo je da boravi 14. i 15. avgusta u Herceg Novom povodom 650 godina od osnivanja tog grada i gradske slave, prenosa moštiju Svetog arhanđela Stefana.

To je, inače, prva poseta srpskog patrijarha Herceg Novom posle 43 godine.

Podsećamo poglavar SPC uputio je saučešće povodom stravičnih događaja na Cetinju

Povodom velike tragedije koja se dogodila na Cetinju, a u kojoj je porodicama nastradalih, Premijeru i Vladi Crne Gore, ali i svim stanovnicima Cetinja i građanima Crne Gore, izražavamo najiskrenije saučešće, saopštio je Patrijarh srpski Porfirije.

- Danas se molimo da Vaskrsli Gospod Hristos upokoji u Svome Carstvu duše svih nevino postradalih na Cetinju. Molimo se i za porodice i rodbinu postradalih, da im Gospod pošalje utehu i snagu da ove teške dane stradanja iznesu sa verom i nadom u sveopšte vaskrsenje, koje je Hristos svojim Vaskrsenjem podario svakom čoveku. Neka Gospod, molitvama Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca, daruje snagu i brz oporavak i svima koji su danas na Cetinju zadobili teške rane  - navodi se u saopštenju Patrijarha Porfirija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike