Vučurović: Demokratski front ima plan za izlazak Crne Gore iz političke krize

13.07.2022

16:12

0

"Ono što sada imamo samo se svodi na najave i pretnje"

Vučurović: Demokratski front ima plan za izlazak Crne Gore iz političke krize
Screenshot_1 - Copyright Printscreen

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kaže da ima više solucija za izlazak iz političke krize u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Crne Gore od kojih je jedna vraćanje na priču od 30. avgusta 2020. sa političkim činiocima iz stranaka manjinskih naroda.

Vučurović je kao opciju naveo pad ili rekonstrukciju aktuelne vlade premijera Dritana Abazovića, zatim formiranje tzv. koncentracione vlade na određeni rok, a kao četvrtu opciju naveo je da DPS pređe preko svega URI i SNP-u i nastave istim putem, s tim da SDP bude isključen iz vlade.

Vučurović je u izjavi za RTV Nikšić rekao da Demokratski front ima plan za svaku situaciju, pa će imati i za ovu trenutnu, koju smatra složenom.

Dodaje da još nisu odlučili koji će im biti naredni potez jer, kako kaže, čekaju da vide šta će se dešavati među onima koji čine ovu vladu.

Čekaće, dodao je, da vide ko će prvi da pokrene pitanje poverenja Vladi, jer ono što sada imaju samo se svodi na najave i pretnje.

- Videćemo da li oni imaju većinu da sruše Vladu, koji su im argumenti, a Demokratski front će onda doneti odluku koja će sigurno biti na fonu dobrobiti građana i Crne Gore - naveo je Vučurović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike