Vlada CG potvrdila: Temeljni ugovor sa SPC je usvojen! DPS uskraćuje podršku Abazoviću?

08.07.2022

20:23

0

Iz partije Mila Ðukanovića ranije je saopšteno da Abazović treba da razjasni da li je Predlog Temeljnog ugovora sa SPC usvojen na današnjoj sednici

Vlada CG potvrdila: Temeljni ugovor sa SPC je usvojen! DPS uskraćuje podršku Abazoviću?
Dritan Abazović - Copyright Youtube/MINA printscreen

Vlada Crne Gore potvrdila je da je na današnjoj sednici usvojen Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

U opširnom saopštenju sa sednice vlade, koju su direktno prenosili podgorički mediji, nema drugih detalja u vezi sa ovom odlukom.

Odluka je doneta nakon višečasovne rasprave.

Za je glasalo 13 ministara, mišljenje je izuzelo pet ministara među kojima su SDP-ovci Ranko Krivokapić i Raško Konjević.

Iz DPS Mila Ðukanovića, koja je podržala formiranje manjinske vlade u Skupštini, ranije je saopšteno da Abazović treba da razjasni da li je Predlog Temeljnog ugovora sa SPC usvojen na današnjoj sednici izvršne vlasti.

- Demokratska partija socijalista sa žaljenjem konstatuje da je, uprkos okolnosti da se rasprava na sednici Vlade mogla pratiti putem direktnog televizijskog prenosa, ostalo do kraja nejasno da li je Vlada Crne Gore na današnjoj sednici usvojila Predlog Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, saopštio je portparol te partije Miloš Nikolić.


-  Na kraju, navodimo da ukoliko premijer Abazović smatra da je odluka doneta, onda mora primiti k znanju da 43. Vlada više nema podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore, dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike