Raspad sistema u Crnoj Gori: Abazovićeva Vlada više nema podršku DPS-a

10.07.2022

14:44

0

DPS je stoga sazvao Predsedništvo radi odluke o daljim potezima

Raspad sistema u Crnoj Gori: Abazovićeva Vlada više nema podršku DPS-a
Screenshot (1) - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Predsedništvo DPS-a Crne Gore odlučilo je da ta stranka uskrati podršku vladi premijera Dritana Abazovića. Očekuje se zvanično saopštenje. Funkcioner DPS-a Jevto Eraković rekao je da vlada više nema podršku te stranke. Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i članovi Predsedništva partije na sednici raspravljali su o daljim potezima nakon što jeVlada u petak usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC, i nakon što je SDP poručio da više nema njihovu podršku.

Funkcioner DPS-a Jevto Eraković rekao je da Vlada više nema podršku Demokratske partije socijalista.

- Vlada Dritana Abazovića nema više našu podršku jer je za DPS prioritet, bio i ostaje, Evropska agenda. Bez kalkulacija smo podržali vladu vjerujući da nam je EU zajednicki cilj. Sada kada je, nažalost, jasno da nije tako, opet bez kalkulacija nastavljamo da se borimo za isti cilj - napisao je Eraković na Tviteru.

 

 

Iz Vlade je u petak zvanično saopšteno da je usvojen Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Najavu premijera o eventualnom ponavljanju glasanja iz SDP-a ocenili su pravno neutemeljenom, a ostaju pri stavu da je što se njih tiče Vlada izgubila podršku u parlamentu, te da će inicirati skraćenje mandata Skupštini.

DPS je stoga sazvao Predsedništvo radi odluke o daljim potezima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike