Dalmacija u plamenu: Opasnost od požara u celoj Hrvatskoj!

13.07.2022

15:11

0

U Dalmaciji u Hrvatskoj aktivna su tri požara, a vatra kod Vodica izmakla je kontroli. Gore borova šuma, nisko rastinje, a ima i ugroženih objekata, saopštili su hrvatski vatrogasci

Dalmacija u plamenu: Opasnost od požara u celoj Hrvatskoj!
tree-stump-g57f74d539_1280 - Copyright pixabay/manfredrichter

Na području Dalmacije aktivna su tri požara na otvorenom prostoru, jedan na području Zadarske županije i dva na području Šibensko-kninske županije, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Zapovednik JVP-a Vodice Antonio Begić rekao je za da je požar na Benkovačkoj cesti veliki, da ga gasi 45 gasitelja i da broj vatrogasaca koji se uključuju raste.

"Pomažu nam konkretno dva kanadera. Gore borova šuma, nisko rastinje, ima i ugroženih objekata pa smo sada koncentrirani na to" dodao je Begić.

Begić je rekao da vatrogasci još nemaju kontrolu nad požarom.

"Ponovno apelujemo na građane na dodatan oprez s obzirom na veoma nepovoljne meteorološke uslove, koji uključuju vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara na području gotovo cele Hrvatske", izjavio je vatrogasac Slavko Tucaković.

U naselju Boraja kod Šibenika došlo je do požara zbog nezgode nakon koje se zapalilo okolno raslinje. Na gašenje požara poslat je kanader, uz pomoć vatrogasnih snaga na kopnu.

U istoj je županiji aktivan i požar na Benkovačkoj cesti, koji takođe gase vatrogasci i kanader.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike