Otkriven razlog stravičnog požara u Puli! Vatra progutala 25 automobila, traktore, hektare šuma

11.07.2022

16:31

0

Tokom gašenja požara pojavio se sumnjivi dron

Otkriven razlog stravičnog požara u Puli! Vatra progutala 25 automobila, traktore, hektare šuma
Pula požar (1) - Copyright Tanjug/HINA/Daniel Sponza

Otvoreni plamen nepoznatog porekla je prouzrokovao veliki požar koji je u subotu oko podne buknuo u Puli, s istočne strane Premanturskog puta, ispod dalekovoda, saopštila je lokalna policija nakon izvršenog uviđaja.


Prema zvaničnim policijskim podacima u požaru je izgorelo oko 35 hektara borove šume, niskog raslinja i suve trave, ako i poljoprivredno zemljište, prenosi Hina.

Na Kavrerskom putu je izgorelo čak 25 vozila različitih marki i godišta proizvodnje, kao i jedna kamp prikolica, a pored toga, izgorela su još tri vozila, traktor, generator i prikolica, saopštila je policija koja i dalje pokušava da ustanovi ko su vlasnici, tako da ukupna materijalna šteta zasad nije procenjena.

Policijski službenici nastavljaju da istražuju i okolnosti izbijanja požara, a prema rečima predstavnice istarske policije Suzane Sokac utvrduje se i identitet osobe koja je upravljala dronom tokom gašenja vatre.

- Policija će o ovom slučaju sa dronom obavestiti Hrvatsku agenciju za civilno vazduhoplovstvo koja je nadležna u slucaju nedozvoljenih letova dronova, a o svemu će biti obavešteno i nadležno državno tužilaštvo", rekla je Sokac.

 

 


Istarska policija upozorava građane da je od 1. jula do 31. oktobra zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru, jer zbog velikih vrućina i visokih temperatura tokom letnjih meseci postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike