Pre devet meseci u Zagrebu ubio troje svoje dece - počelo suđenje ocu iz pakla: Stavio im 30 tableta u topli kakao!

07.06.2022

10:54

0

Optuženi se tereti da je 24. septembra prošle godine , "s unapred stvorenom namerom da ih ubije, iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena krivična dela"

Pre devet meseci u Zagrebu ubio troje svoje dece - počelo suđenje ocu iz pakla: Stavio im 30 tableta u topli kakao!
Printscreen/HRT Društvene mreže

Nepunih devet meseci od jezivog zločina u zagrebačkim Mlinovima, kada je u podstanarskom stanu ubio troje svoje dece stavivši im 30 tableta u topli kakao koji su popili, u Županijskom sudu u Zagrebu danas je počelo suđenje austrijskom državljaninu Haraldu K. (57).

Na predlog tužiteljke da suđenje bude zatvoreno za javnost, a sa čim su se složili svi, pa i sam Harald, petočlano sudsko veće je to i učinilo. Suđenje je zatvoreno zbog zaštite interesa pokojne dece i njihove majke, piše "Jutarnji list".

Da podsetimo, reč je o užasu koji se dogodio u noći između 24. i 25. septembar 2021. godine kada su četvorogodišnji dečak i sedmogodišnji blizanci provodili uobičajeno veče sa ocem dok je njihova majka, bivša Haraldova partnerka, bila na službenom putu i ocu svoje dece sa punim poverenjem ostavila mališane.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da se optuženi tereti da je 24. septembra prošle godine u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gde je boravio sa svoje troje dece, od kojih je dvoje imalo sedam a jedno četiri godine, "s unapred stvorenom namerom da ih ubije iskoristio poverenje dece prema njemu kao ocu i počinio navedena krivična dela".

Instagram/Društvene mreže
 

Medicinskim veštačenjem utvrđeno je da je ubica u trenutku počinjenja krivičnog dela bio uračunljiv.

Ukoliko bude proglašen krivim preti mu do 50 godina robije.

On je na suđenju došao vezanih ruku i nogu, a sa njim u sudnici je osim advokata i prevodilac za nemački jezik.

Bonus video

rina.rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti