Izvučena tela iz olupine aviona: Još uvek nisu identifikovane žrtve!

30.05.2022

19:07

0

Autor: M.P.

Uzrok nesreće možda će biti poznat tek za godinu dana

Izvučena tela iz olupine aviona: Još uvek nisu identifikovane žrtve!
pao avion - Copyright Pixbay

Četiri tela nesrećno nastradalih putnika iz aviona Cesna koji se juče srušio u Hrvatskoj izvučena su iz olupine i transportovana su u forenzička odeljenja gde će biti nastavljen dalji postupak identifikacije.

Kako je saopštio direktor Uprave civilne zaštite u Hrvatskoj Damir Trut identitet žrtava i dalje nije potvrđen, a znaće se nakon identifikacije na sudskoj medicini.

Hrvatski mediji preneli su da je na licu mesta izvršen uviđaj, zatim su prikupljeni podaci od kontrole, ali i od Nemaca, kako je krajnja destinacija putnika trebalo da bude Nemačka.

- Kada se sve to prikupi, biće sprovedene analize i pokušaće se da se pronađe pravi uzrok nesreće - rekao je Danko Petrin glavni istražitelj najavljujući da je normlano da se istraga o padu završi u roku od godinu dana.

- Možda zvuči dugo, ali ponekad je premalo. Mislim da će to biti gotovo. Godinu dana je standard na nekom evropskom i svetskom nivou - rekao je on.

Prema njegovim rečima, važno je utvrditi da li je motor letelice bio isprava ili ne. On je pridodao da su vremenski uslovi mogući faktor nesreće. Kako navodi, prizor na terenu nije bio nimalo prijatan.

Izvlačejne olupine planirano je za sutra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike