Pronađen nestali avion u Hrvatskoj! Svi putnici stradali

30.05.2022

09:08 >> 10:33

0

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije. "Vidim delove repa, krila i kabine", rekao je pilot koji je našao avion

Pronađen nestali avion u Hrvatskoj! Svi putnici stradali
pao srusen avion - Copyright Pixbay

Hrvatski mediji prenose da je avion Cesna koji je juče nestao sa radara između Slunja i Rakovice u Hrvatskoj pronađen uz pomoć drona.

"Imamo pronalazak", javio je jedan tim pilota koji dronom pretražuje šire područje Brončanca. Javljeno je to preko radio veze u bazu, a tome su svedočili reporteri "Jutarnjeg lista" koji su na tom terenu sa drugom ekipom pilota.

U bazu su javljene i tačne koordinate lokacije. "Vidim delove repa, krila i kabine", rekao je pilot koji je našao avion.

Olupina aviona je pronađena kod Rakovice, a poginulo je svih četvoro putnika, 


-Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoj zadatak i pronašli letelicu. Čim je uočena iz vazduha, poslate su kopnene snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici Cesne poginuli i sledi policijski uviđa j- saopštio je direktor hrvatske Civilne zaštite Damir Trut.

On je naglasio da je avion, koji je juče nestao po poletanju iz Splita, pronađen nekoliko stotina metara od Broćanske kose, prenosi Index.hr.

"Ovaj avion, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj kamp za pretragu ostaje na mestu. Deo snaga ćemo povući, a deo će ostati da pomaže sa izvlačenjem letelice i poginulih", rekao je Trut.

On je u ime svih operativnih snaga izrazio saučesće porodicama i prijateljima poginulih.

Sa radara Hrvatske kontrole leta juče u 11.25 časova na širem slunjskom području nestao je avion "cesna 182" koji je leteo iz pravca Splita prema Nemačkoj, a u kojem su bile četiri osobe.

Radi se o malom Avionu koji je bio nekoliko dana u Splitu, od 26. maja do juče, i reč je o povratnom letu u Nemačku.

Prema podacima policije, pilot nestalog sportskog aviona "Cesna" državljanin je Švajcarske, dok su dvoje putnika nemački državljani, a jedna osoba hrvatski državljanin.

U potrazi za avionom je učestvovao veliki broj pripadnika Hravtske gorske službe spasavanja, policije i civilne zaštite,

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike