"Deca su čula lom i buku blizu naše vikendice": Nestali avion još nije pronađen, nema dokaza ni da je pao (FOTO)

29.05.2022

20:16

0

Autor: 24sedam

Avion Cesna 182, koji je danas u 11.25 nestao sa radara još nije pronađen, ali je potraga sužena na rakovička sela Brezovica i Lipovac

"Deca su čula lom i buku blizu naše vikendice": Nestali avion još nije pronađen, nema dokaza ni da je pao (FOTO)
hrvatska-spasioci-nestao-avion-cesna-4-830x0 - Copyright Foto: Printskrin/Tviter/HrvatskaGSS

Avion Cesna 182, koji je danas u 11.25 nestao sa radara još nije pronađen, ali je potraga sužena na rakovička sela Brezovica i Lipovac i kako je Hini rekao pročelnik HGSS-a Josip Granić, nastaviće se prema potrebi i tokom noći.

- Prostor je veliki, a uslovi su teški jer imamo i kišu i maglu -  rekao je Granić i naglasio da potragu nastavljaju i u noćnim uslovima.

On dodaje da je na terenu u opštini Rakovica sada 110 ljudi, a očekuje se dolazak još njih 20.

- Do sada je obavljen razgovor sa ljudima u više sela, neki su čuli avion i njihove podatke upoređujemo sa podacima o letu sa radara, planiramo potragu, dobro bi nam došli vatrogasci - rekao je Granić i dodao da će se o tome uskoro odlučiti, piše Index.

"Imali smo dojave o mogućem padu aviona, ali za sad za to nema dokaza"

Granić je potvrdio da imaju i neke dojave o mogućem padu aviona, ali je nedvosmisleno rekao da se "za sada nema tragova ili dokaza da je avion pao i on se za sada i dalje vodi kao nestao".

Dojave koje je spomenuo Granić odnose se na jednu ženu iz vikendice u Brezovcu koja je javila policiji da su ona i njena deca čuli "lom i buku na svom terenu", nezvanično saznaje Hina, a i načelnik Opštine Rakovica Mihovil Bičanić potvrdio da se potraga suzila upravo u tom pravcu.

 

- Potrga se suzila na prostor dva sela Brezovac i Lipovac, što je samo četiri do pet kilometara od središta Rakovice -  rekao je Bićanić i dodao da je na sastanku opšinskog štaba civilne zaštite dogovoreno da se i vatrogasci DVD-a i članovi lovačkog društva "stave u pripravnost u nastavku potrage i spaavanja, sve je spremno samo čekaju da budu aktivirani".

Podsećamo, ranije danas hrvatska kontrola leta obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu tipa Cesna severno od Rakovice, na visini 2.300 stopa, koji je poleteo iz Splita.

Hrvatska Gorska služba spasavanja se oglasila i navela da se avion srušio severno od Rakovice i da su u njemu bila četiri putnika, ali je neposredno posle toga navedeno da je avio ipak nesto i da se za njim još traga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike