Jezivo! Ajkula se pojavila u plićaku: Hrvatsko primorje u strahu, morski pas blizu obale (FOTO/VIDEO)

29.05.2022

07:59

0

Posle Medulina pojavio se i snimak sa juga

Jezivo! Ajkula se pojavila u plićaku: Hrvatsko primorje u strahu, morski pas blizu obale (FOTO/VIDEO)
ajkula - Copyright Printscreen/YouTube/Večernji list Profimedia

Pre samo nekoliko dana internetom se proširio snimak na kome morski pas kod Medulina u Hrvatskoj pliva u plićaku, a sada se još jedan pojavio i to na jugu. Naime, istom brzinom, u subotu poslepodne video ajkule u plićaku kod Pirovca postao je viralan.

Prof. dr Alen Soldo sa Odeljenja za studije mora Univarziteta u Splitu rekao je kako se verovatno radi o modrulju tj. plavoj ajkuli.

- Iz videa je vrlo teško zaključiti o kojoj se vrsti radi jer za precizno i tačno identifikovanje nedostaje ceo niz detalja. Stoga se može samo nagađati o kojoj vrsti se tačno radi, ali po kretanju najviše podseća na modrulja koji je u Jadranu i najraširenija vrsta većeg morskog psa - rekao je Soldo za 24 sata.

Pojašnjava da je dolaskom letne sezone i povećanjem broja ljudi na moru očekivano da će ovakvih prizora biti sve više, pa i snimaka ajkula.

Da podsetimo, ajkulu kod Medulina su prvi uočili gosti kampa u uvali Šćuza kod ACI marine Pomer. Reč je takođe o zaštićenoj vrsti. Morski pas snimljen je i dan ranije kod Medulina pa se pretpostavlja da je reč o istoj ribi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike