Model aviona koji je danas poleteo iz Splita pa mu se potom izgubio svaki trag proizvodi se u Americi, a ovo su mu glavne osobine (VIDEO)

29.05.2022

13:33

0

Autor: 24sedam

Sagrađena je u Kanzasu i predstavljena 1956. godine kao varijanta tricikla 180., a smatra se drugim najpopularnijim tipom Cesne nakon modela 172

Model aviona koji je danas poleteo iz Splita pa mu se potom izgubio svaki trag proizvodi se u Americi, a ovo su mu glavne osobine (VIDEO)
Screenshot_1 - Copyright Jutjub/Dwayne's Aviation

 

Pre nekoliko sati nestao je avion tipa Cesna severno od Rakovice, na visini 2.300 stopa, koji je krenuo iz Splita, a kretao se u smeru severa prema Nemačkoj. Prema poslednjim informacijama do kojih smo došli, letelica se srušila i potraga za njim je u toku.

Dok Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu, a u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika, među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, podsetimo o kakvom se zrakoplovu radi.

Cesna 182 Skylane je tip američkog aviona za četiri osobe s opcijom dodavanja dva dečja sedišta u prostoru za prtljagu.

Foto: Wikipedia
 

 

Sagrađena je u Kanzasu i predstavljena 1956. godine kao varijanta tricikla 180., a smatra se drugim najpopularnijim tipom Cesne nakon modela 172.

Godine 1957. predstavljena je varijanta 182A zajedno s imenom Skylane.

Kako je proizvodnja nastavljena, kasniji modeli su redovno poboljšavani sitnicama kao što su širi trup, zakrivljena repna peraja sa "omni-vision" prozorom, povećani prtljažni prostor, veća bruto težina, promen trapa itd.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike