Pupovac poručio: Zločinacke ideologije i počinioci vredni osude

14.05.2022

16:00

0

Počinioci zločina vredni su društvenog i moralnog prezira, rekao je Pupovac

Pupovac poručio: Zločinacke ideologije i počinioci vredni osude
Copyright Printscreen/Youtube /Al Jazeera Balkans

 Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je danas komentirišući obeležavanje "blajburške tragedije", da je svaka žrtva vredna obeležja stradanja i spomena, ali i naglasio da su zločinacke ideologije i počinioci vredni osude, kao i društvenog i moralnog prezira.

- Svaka žrtva vredna je svoga obeležja stradanja i svoga spomena. Ideologije koje su zločinačke vredne su osude i prezira. Počinioci zločina vredni su društvenog i moralnog prezira. Oni koji ne žele da prave razliku ove vrste ne vode se najvišim moralnim principima - izjavio je Pupovac na Petrovoj Gori, prenosi Hina.

Iz SNV-a su saopštili da su na Petrovoj Gori - zajedno s predstavnicima Saveza antifašista i antifašističkih boraca i tamošnjih opština - došli da obeleže 80. godišnjicu proboja antifašističkih boraca kojim je uspostavljena slobodna teritorija i tako spašeno 10.000 ljudi u zbegu, a što smatraju prvim organizovanim otporom fašizmu u Evropi.

- Ovo je posebno važno istorijsko mesto u modernoj istoriji Hrvatske i borbe naroda Hrvatske i Jugoslavije za slobodu, i to u okolnostima evropskog nacizma, fašizma i lokalnih snaga - poručio je predsednik SNV-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike