Pupovac: Antisrpsko i antipravoslavno raspoloženje se proširilo iz Crne Gore u Hrvatsku

14.09.2021

16:42 >> 16:47

0

Autor: I.Pavlović

Sutra će u skladu sa hrvatskim i evropskim zakonima biti istaknuta srpska zastava

Pupovac: Antisrpsko i antipravoslavno raspoloženje se proširilo iz Crne Gore u Hrvatsku
Copyright Printscreen/YouTube/Budi ono što jesi

Srpska zajednica u Republici Hrvatskoj ima narodnu zastavu Srba, trobojnicu, kao i hrvatska trobojnica, koja je neprestano u prostoriji SNV-a zajedno sa zastavom EU. Sutra će u skladu sa hrvatskim i evropskim zakonima biti istaknuta ta zastava – rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare Milorad Pupovac.

Pročitajte još:

– Razlika je samo u tome što u pojedinim opštinama su te zastave istaknute na pročeljima zgrada, a u nekima se nalaze u službenim prostorima. I to ne treba nikome smetati niti treba ikoga plašiti. Tamo gde pretpostavke za to nisu stečene, na nama je da radimo na tome da se te pretpostavke steknu, u skladu sa Ustavnim zakonom. Na bilo koji datum koji je nacionalnim manjinama važan, kaže Pupovac, prenose Novosti.

Lider Srba u Hrvatskoj tvrdi da se antisrpsko i antipravoslavno raspoloženje proširilo iz Crne Gore u Hrvatsku.

– I bez obzira na različita očekivanja učinićemo sve da sutrašnji datum ne poremeti odnose u Hrvatskoj niti odnose Republike Hrvatske i Republike Srbije, zaključio je Pupovac.

Podsetimo, šef poslaniičkog kluba vladajuće HDZ u hrvatskom saboru, Branko Bačić, smatra, kako je naveo, “neprimerenim, neprihvatljivim i provokacijom” poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da povodom sutrašnjeg obeležavanja Dana srpskog jedinstva Srbi u svim zemljama sveta razviju srpsku zastavu.  Dok je predsednik Hrvatske Milanović, poslovicom “besposlen pop i jariće krsti”,  komentarisao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

 

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike