"To što rade SAD je loše": Milorad Dodik o Predsedništvu BiH - "to je propao organ"

10.05.2022

21:39

0

Autor: J.B.O.

Srpski član Predsedništva BiH tvrdi da je očigledno na delu sprega između muslimana i pojedinih stranih zemalja

"To što rade SAD je loše": Milorad Dodik o Predsedništvu BiH - "to je propao organ"
Tan2022-4-19_14308866_2 - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je na pres konferenciji u Vladi Srpske, da je Predsedništvo BiH propao organ.

Džaferovic nije imao odobrenje Predsedništva da ide u Njujork i da neovlašteno nastupa pred Savetom bezbednosti UN. Cilj je da se, uz pomoć određenih stranih centara i ovdašnjih ambasadora radi na što većoj unitarizaciji BiH, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Amerika, uz pomoć Britanaca podržava samo jednu, bošnjačku stranu.

- Mislim da je loše to što SAD rade. Džaferović će tamo verovatno da priča neku svoju priču, kako je Srpska kriva za sve u BiH. Ovo je zemlja eksperiment. Džaferovićevo ponašanje je potpuno antiustavno - rekao je Dodik.

Dodik naglašava da su Džaferovićevi ljudi verovatno i pisali izveštaj ovog lažnog visokog predstavnika i da će ga on valjda tamo i ponoviti.

- U ovom mesecu je predsjedavajući SB američki ministar, pa će verovatno pokušati da Šmitu da pravo da govori. Iako nije jasno kako neko ko nije dobio mandat od SB može tamo da govori. Mi kad želimo da se ponašamo u skladu s Ustavom BiH, kažu da delujemo antidejtonski. Možda se zaista trebamo zapitati kako može da se održi ovakva zemlja gde se ne poštuje Ustav - ističe Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH tvrdi da je očigledno na delu sprega između muslimana i pojedinih stranih zemalja.

- Ja sa SAD nemam nikakvih problema, ali imam sa pojedinim odlukama njihove administracije i tamošnjih ljudi, koji su prolazni - rekao je on.

Na pitanje da li je Tegeltija planirao da se obrati Savetu bezbednosti, Dodik je rekao da ne zna, da je to pitanje Saveta ministara.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpska info

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike