Uznemireni građani u Crnoj Gori: Termini u KCCG popunjeni do 1. oktobra!

07.05.2022

22:34

0

Odlazak kod privatnika jedino rešenje

Uznemireni građani u Crnoj Gori: Termini u KCCG popunjeni do 1. oktobra!
Printscreen/YouTube/kccg

Termini za specijalističke preglede u KCCG za jul, avgust i septembar su popunjeni.

Iz ove zdravstvene ustanove očekuje se da će se dodatni slobodni termini otvoriti početkom meseca i poručuju da nijedan pacijent kome je to neophodno neće ostati nepregledan.

Sa druge strane, građani koji do oktobra nemaju termine kažu da je odlazak kod privatnika jedino rešenje.

Draganu Grujiću specijalistički pregled kod kardiologa i reumatologa zakazan je za početak oktobra i kaže da čekanje od pet meseci nije baš najbolja opcija, zato ide tamo gde se ne čeka.

- Ja već idem kod privatnika. Na žalost nemaju svi novca ali mozda je ta kombinacija najbolja. Nije sve crno, ja se ne ljutim. Sve je to normalno stanje u društvu nije ni njima lako - kazao je on.  

Dragan i pacijenti poput njega su na čekanju jer su trenutno svi termini za preglede kod specijalista popunjeni u KCCG.

Rifat Međedović direktor Poliklinike KCCG kazao je da je tačno da su termini za najopterećenije ambulante popunjeni do prvog oktobra, prenosi RTCG.

- Očekujemo vrlo brzo otvaranje novih termina. Svakog prvog u mesecu zapravo krajem prethodnog meseca KCCG se trudi da otvori nove termine za specijalističke preglede, subspecijalističke i dijagnostičke procedure. 

Oni koji su hitni slučajevi biće pregledani u Urgentnom ili hitnoj službi, a imaju rešenje i za one pacijente koji su prioritetni.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTCG