Zvicerovi kriminalci ili agenti na tajnom zadatku? Smenjeni tužilac demantuje Evropol!

05.05.2022

07:32

0

Bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić tvrdi da je policajac Petar Lazović ušao u srce kriminala

Zvicerovi kriminalci ili agenti na tajnom zadatku? Smenjeni tužilac demantuje Evropol!
Petar Lazović se slikao sa Zvicerom i Belivukom - Copyright Printscreen/Libertas

Petar Lazović bio je na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmenjivao informacije i oružje, tvrdi bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić.

On je za podgoričke "Vijesti" objasnio da je on kontrolisao materijal dobijen iz Evropola i “našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima”.

Podgorički portal Libertas objavio je 3. maja detalje iz dokumenta Evropola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu Evropola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Evropola u julu prošle godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike