Milanović prozvao Kristijana Šmita: Nelegalno je na toj poziciji, u sve se meša - a o Izbornom zakonu u BiH nema šta da kaže!

27.04.2022

19:11

0

"Ako će me za to proglasiti šovinistom, fućka mi se"

Milanović prozvao Kristijana Šmita: Nelegalno je na toj poziciji, u sve se meša - a o Izbornom zakonu u BiH nema šta da kaže!
profimedia-0649144788 - Copyright Profimedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović prozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, za kojeg je rekao da je nelegalno na toj poziciji, jer ga nije izabrao Savet bezbedosti, da se u sve meša a da odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu BiH.

- Ili će Zapad naterati Bakira Izetbegovića da se usvoji civiliziovano rešenje ili će visoki predstavnik za BiH, čovek koji je nelegalno onde došao, nije ga izabrao Savet bezbednosti, ali se u sve upliće, odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu u BiH, rekao je Milanović posle otkrivanja spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima u Zagrebu.

BiH, kaže, nije njegova izborna zona, ali su hrvatski interesi i, kako je naveo, "kad neko kaže da to treba odvojiti jedno od drugog, onda njega i slične treba odvojiti od hrvatskog naroda".

Milanović je, kako su preneli hrvatski mediji, rekao da sve ovo nerado radi, ali da izbora nema.

- Doveden sam u situaciju da zbog bezobrazluka elita u Sarajevu i nerada, međunarodnih pregovarača, nepoverenja prema Hrvatskoj, morad da zaštitim ljude. Ako će me za to proglasiti šovinistom, fućka mi se, naveo je Milanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike