Milanović prozvao Kristijana Šmita: Nelegalno je na toj poziciji, u sve se meša - a o Izbornom zakonu u BiH nema šta da kaže!

27.04.2022

21:11

0

"Ako će me za to proglasiti šovinistom, fućka mi se"

Milanović prozvao Kristijana Šmita: Nelegalno je na toj poziciji, u sve se meša - a o Izbornom zakonu u BiH nema šta da kaže!
Profimedia

Hrvatski predsednik Zoran Milanović prozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, za kojeg je rekao da je nelegalno na toj poziciji, jer ga nije izabrao Savet bezbedosti, da se u sve meša a da odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu BiH.

- Ili će Zapad naterati Bakira Izetbegovića da se usvoji civiliziovano rešenje ili će visoki predstavnik za BiH, čovek koji je nelegalno onde došao, nije ga izabrao Savet bezbednosti, ali se u sve upliće, odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu u BiH, rekao je Milanović posle otkrivanja spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima u Zagrebu.

BiH, kaže, nije njegova izborna zona, ali su hrvatski interesi i, kako je naveo, "kad neko kaže da to treba odvojiti jedno od drugog, onda njega i slične treba odvojiti od hrvatskog naroda".

Milanović je, kako su preneli hrvatski mediji, rekao da sve ovo nerado radi, ali da izbora nema.

- Doveden sam u situaciju da zbog bezobrazluka elita u Sarajevu i nerada, međunarodnih pregovarača, nepoverenja prema Hrvatskoj, morad da zaštitim ljude. Ako će me za to proglasiti šovinistom, fućka mi se, naveo je Milanović.

Bonus video

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti