Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem? "Fućka mi se za Brisel, tamo nemam perspektivu"

23.04.2022

10:57

1

Autor: M. Vu.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović se u poseti Livnu obratio javnosti

Šta se dešava sa Zoranom Milanovićem?  "Fućka mi se za Brisel, tamo nemam perspektivu"
Zoran Milanović - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ EDVARD SUSAK

Hrvatski predsednik Zoran Milanović se u poseti Livnu obratio javnosti.

- Hrvati, braćo i sestre, u ovom gradu odakle potiču moji preci Milanovići kao pravi rod, u Hrvatsku, Dalmaciju, ali ne zaboravite neke stvari. Imam predlog - sledeći put na ovakvim okupljanjima, posle hrvatske i himne BiH, sviraju himnu EU. Radost je pokazati ko si i šta si i kuda ciljaš, koji su ti ciljevi, da su jasni, da nema fige u džepu. Iz sentimentalnih razloga, ili ako hoćete, iz čisto sebičnih razloga. Mnogo toga radim jer je sa nekih mojih, hrvatskih, predsedničkih funkcija to u interesu zajednice koju predstavljam. Volim Švedsku i Finsku, ali sam se zakleo u Hrvatsku. I od te cipele nema dalje -rekao je Milanović.

Rekao je i da nema ni blizu države kao što je Hrvatska koja bi želela ulazak BiH u Evropsku uniju.

- Kada mi ponude da potpišem pismo predsednika zemalja istočne i centralne Evrope u kojem traže da se Ukrajina danas dodeli status kandidata, ja kažem - da, ali ne bez BiH. Kao da mi je neko odsekao ruku. Znam da nakon ovih naših idejnih motiva, poriva da nekima budemo sumnjičavi, ali vjeruju da je za evropsku BiH puno jače disanje u Zagrebu nego u većem delu Sarajeva. To je važno za nas - dodao je.

Profimedia
 

On je prokomentarisao i kritike na njegov račun.

- Mogu da budem optužen za mnoge stvari, možda ne za sve, ali ako sam ja nacionalista, a kamoli ekstremni nacionalista, što ovih nedelja slušam od takozvanih evropskih političara iz Nemačke i nekih drugih zemalja, imate biti niska forma života.Nisam nešto,nisam nacionalista,ako nisam,nisam šovinista. Ako sam svoj politički put gradio na nečemu, u Hrvatskoj, uvek u Hrvatskoj i zauvek u Hrvatskoj jer mi se fućka za Brisel, tamo nemam perspektivu, ali to ne znači da ne vidim ogromnu hrvatsku šansu u to. Svaki evro koji nudi EU je evro koji moramo da potrošimo da a) damo veće plate našim nastavnicima, profesorima i lekarima i b) da vam pomognemo jer vam Evropa ne pomaže u ovoj konstelaciji, ona uzvraća - rekao je on.

- Živeo hrvatski narod u BiH, živela evropska BiH - poručio je Milanović na kraju govora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike