Hrvatski zvaničnici ponovo šokiraju javnost: HDZ odgovorila Milanoviću i nazvala ga "udbaškom pudlicom"

26.04.2022

20:42

0

Povod za ovo prepucavanje je zahtev koji je podnelo nekoliko generala Milanoviću zahtevajući pomilovanje za nekadašnje obaveštajce jugoslovenske Udbe i hrvatske tajne policije, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, osuđenih u Minhenu na doživotne robije

Hrvatski zvaničnici ponovo šokiraju javnost: HDZ odgovorila Milanoviću i nazvala ga "udbaškom pudlicom"
milanović plenković 1 - Copyright Plenković i Milanović/Profimedia

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Andreja Plenkovića odgovorila je danas na uvrede koje je na račun premijera izneo predsednikZoran Milanović, koji je šefa vlade nazvao "udbašenkovićem".

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici HDZ navedeno je da je Milanović "udbaški poslušnik i jedina pudlica", čije, kako kažu, "prljave laži i uvrede koje ponavlja" služe da pokuša da odvuče pažnju s pravnog pitanja - da li će učiniti sve da oslobodi udbaške ubice i agente.

Udbaški poslušnik nastavlja s bezočnim lažima, i dalje izmišlja da su Andrej Plenković i Tomo Medved proglasili generale "udbašima", "udbaškim pudlicama" i kriminalcima, naveli su iz HDZ.

 

 

Povod za ovo prepucavanje je zahtev koji je podnelo nekoliko generala Milanoviću zahtevajući pomilovanje za nekadašnje obaveštajce jugoslovenske Udbe i hrvatske tajne policije, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, osuđenih u Minhenu na doživotne robije.

Perković i Mustač su osuđeni zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekovića u Minhenu.

- Prljava laž i kukavičke uvrede koje ponavlja služe mu (Milanoviću) da pokuša da odvuče pažnju s pravog pitanja: Hoće li - kao i 2013. - učiniti sve da udbaške ubice i agenti završe na slobodi - navode iz HDZ.

Plenković pozvao Milanovića da sam blokira Finsku i Švedksu

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas predsednika Zorana Milanovića, da sam blokira priključenje Finske i Šedske kada, kako je rekao, već sedi na samitima NATO, da ne čeka da to uradi hrvatski parlament.

„Neka on odmah blokira, kao neko ko sedi na NATO samitima, zašto pušta sabor da to učini kad je frajer“, rekao je Plenković, prenosi Hina.

On tvrdi da bi Milanović propustio tu temu na predstojećem sastanku na vrhu u Madridu, ali bi potom to tražio od parlamenta.

Milanović je ranije danas izjavio da Finska i Švedska ne mogu da uđu u NATO dok ne bude promenjen Izborni zakon u BiH i da do tada hrvatski parlament "ne sme da ratifikuje bilo čije pristupanje" Alijansi.

Osim toga, kažu da se Milanović "uspaničio" u želji da zaštiti sebe i da, kako navode,"upravo on sam stalnim izmišljotinama uvlači generale i hrvatske branitelje u svoje prljave udbaške priče".

- Milanović - udbaški poslušnik. I jedina pudlica u svojoj otužnoj priči - kažu iz HDZ.

Milanović je danas Plenkovića nazvao "udbašenkovićem" tvrdeći da je premijer "plod komunističkog režima" koji je hrvatske generale, potpisnike zahteva, proglasio "sitnim udbaškim pudlicama", kao i da je "perfidan, zao tip".

Pozvao je potpredsednika HDZ-a Ivana Anušića i druge HDZ-ovce da se tome usprotive ili će završiti kao Plenkovićeve pudlice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike