Plenković "opleo" po Milanoviću: Šteta koju čini Hrvatskoj nema granica, je li on zaista ruski agent?

21.04.2022

20:43

1

Plenković je ocenio i da Milanović ima nekih ozbiljnih problema

Plenković "opleo" po Milanoviću: Šteta koju čini Hrvatskoj nema granica, je li on zaista ruski agent?
plenković milanović - Copyright Tanjug/Hina/Profimedia

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je nakon poslednjih izjava predsednika Zorana Milanovića rekao da je on "prešao sve granice i tako pokidao sve veze te su sada svi mostovi porušeni", uz ocenu da Milanović ima "nekih ozbiljnih problema".

Dodao je i da je to što vlada i ministri neće učestvovati s njim ni u kakvim aktivnostima logično i ispravno, prenela je Hina.

- Reč je o problemima koje ima, to neprestano buđenje iz vlastite relevantnosti, vređanje Vlade, HDZ-a, mene, ministra branitelja. To je prešlo sve granice, pokidao je tako sve veze. Reč je o osobi koju su, nažalost, birači izabrali na izborima, ali šteta koju čini Hrvatskoj nema granica, rekao je premijer.

Dodao je da je Milanović snizio političku kulturu kao i da će se Hrvatska od toga godinama oporavljati.

Plenković je ocenio i da Milanović ima nekih ozbiljnih problema.

- Jesu li to problemi za koje mu je potrebna strucna pomoć ili savet, to će reci eksperti, a ne ja, izjavio je on.

Plenković i Milanović/Profimedia
 

 

Premijer se osvrnuo i na današnju izjavu predsednika Milanovica o situaciji u Ukrajini.

- Je li on zaista ruski agent? Jer ovo što je danas učinio, i ponovo nam pričinio međunarodnu štetu, ponovo je izneo ocene i kvalifikacije o Ukrajini - ja ne znam koji to predsednik vlade ili države neke članice EU ima približno ovako sramotne stavove. Da ne govorim o izjavama o BiH gde nas optužuje da smo izdajnici ili da lažemo, upitao se Plenković.

Zoran Milanović izjavio je ranije danas komentarišući najavu premijera Plenkovića da će ga Vlada od sada bojkotovati u svakom smislu, da mu je čast što ga takva ekipa bojkotuje.

- Nažalost, došlo je do toga da sam ih morao nazvati bandom, što i jesu i za to su i osuđeni, rekao je Milanović novinarima nakon obilaska izložbe u galeriji Klovićevi dvori, prenela je Hina.

Svesti generale na pudlice, to mogu samo UDBA, HDZ i Plenković, poručio je Milanović dodajući: Šta mi je preostalo? Da kažem da je to jedan uticajni državnik?

- To je čovek koji je juče izjavio da je njegov uticaj u Briselu ogroman, a Milanović je štetočina. U redu, ako je tvoj uticaj ogroman, zašto ga nisi iskoristio za Hrvate u BiH. Ako imaš uticaja dok se Hrvatima u BiH napijaju krvi, a ne radiš ništa, onda si izdajnik, poručio je Milanović.

To je čovek, dodao je, koji neće prezati ni od čega da drugog oblati, nije ga briga za Hrvatsku i Hrvate u BiH.

- On je imao posebnu potrebu da naglasi da sam štetočina, kazao je Milanović, poručivši da ga nije briga kakav je njegov rejting u Briselu.

Takođe je najavio da će ići na komemoraciju u Jasenovac sa svojim saradnicima, a ne sa članovima Vlade koji "u jednom trenutku ohrabruju ustašluke, a potom se prave da su liberali".

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike