Milanović otkrio zašto je Hrvatska ušla u NATO: Mesecima trpimo svinjarije iz Brisela!

22.03.2022

16:50

0

Milanović je u obraćanju javnosti iz Slavonije rekao da je hrvatski interes u BiH ravnopravnost tri naroda, što je, kako je naveo, veoma važno za mir

Milanović otkrio zašto je Hrvatska ušla u NATO: Mesecima trpimo svinjarije iz Brisela!
Zoran Milanović - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ EDVARD SUSAK

Hrvatski predsednik Zoran Milanović poručio je danas da Hrvatska ne priprema agresiju, niti komada Bosnu i Hercegovinu, a ni Srbija ili Rusija. 

👉🏼 Pratite dešavanja u Ukrajini čitajući naš blog 👈🏼

Milanović je u obraćanju javnosti iz Slavonije rekao da je hrvatski interes u BiH ravnopravnost tri naroda, što je, kako je naveo, veoma važno za mir.

- Hrvatska ne komada BiH, niti planira ikakvu agresiju, a bogami ni Srbija ni Rusija. Ovo je prvi put gde mesecima trpimo svinjarije iz Brisela. Hrvatski interes je ravnopravnost sva tri naroda u BiH. To je jako važno za stabilnost te države - kazao je Milanović.

Profimedia
 

Milanović je rekao da ako se Ukrajini daje kandidatski status u EU, da ga je Bosna zaslužila odavno.

Govoreći o NATO-u  on je kazao da ima problema, ali da alijansa "nikada nije imala moždanu smrt".

- Spomenuli ste dron, to nisu ni Mađari uspeli da identifikuju. To NATO ne može da radi, to nije posao NATO, osim ako ne uđemo u svetski sukob i aktivira se član 5. Onda NATO preuzima vaše nebo, a to može samo SAD, ne mogu ni Englezi - rekao je hrvatski predsednik.

Rekao je da SAD garantuje bezbednost u NATO-u, kao i da je Hrvatska u Alijansu ušla samo zbog Amerikanaca koji garantuju bezbednost saveza "kada stvari krenu loše".

- Postoje sposobnosti koje imaju samo Amerikanci. Кad vidim da Rusija eksperimentiše s novim hipersoničnim oružjem, ne osećam se dobro - rekao je Milanović i dodao da je Rusija "hladna i mračna država".

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike