Doktorka iz Stolca o povređenima u zemljotresu: Nismo razmišljali o nama, svi smo dojurili zbog vanredne situacije... (VIDEO)

23.04.2022

05:23

0

Matić nije mogla potvrditi koliko tačno osoba je primljeno na medicinsko zbrinjavanja

Doktorka iz Stolca o povređenima u zemljotresu: Nismo razmišljali o nama,  svi smo dojurili zbog vanredne situacije... (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Naravno svi naši lekari, medicinske sestre i vozači odmah su došli na posao zbog vanredne situacije, istakla je doktorka Bojana Matić

Doktorka Bojana Matić iz Hitne pomoći Doma zdravlja Stolac govorila je za Novu BH nakon zemljotresa koji je pogodio ovaj grad. 

- Što se tiče dosadašnje trenutne zdravstvene situacije u gradu Stocu imali smo nekoliko poziva unesrećenih. Imali smo devojku sa težim telesnim povredama koja je prevezena u Kantonalni bolnicu "Dr. Safet Mukić". Što se tiče ostalih pacijenata koji su primljeni u Dom zdravlja Stolac, to su bili pacijenti sa lakšim telesnim povredama, koji su nakon adekvatnog lečenja, šivanja i primarnog zbrinjavanja rana pušteni svojoj kući - istakla je Matić.

Matić nije mogla potvrditi koliko tačno osoba je primljeno na medicinsko zbrinjavanja u DZ Stolac, zbog toga što je na prevenciji povreda radilo nekoliko medicinskih timova. Opisala je i reakciju Hitne pomoći u trenutku zemljotresa.

- Sami trenutak zemljotresa se ne može opisati. Nismo razmišljali o nama, nego nakon što zazvoni hitni telefon hoćemo li našim medicinskim kapacitetima uspeti pružiti našim pacijentima adekvatnu pomoć. Što se hvala Bogu i dogodilo. Naravno svi naši lekari, medicinske sestre i vozači odmah su došli na posao zbog vanredne situacije. Što se tiče našeg susednog doma zdravlja Uzinovići , oni su poslali sanitetski vozilo i sva medicinska pomoć koja je bila potrebna pružena je na vreme - kazala je Dr. Matić.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike