Knežević: Krivokapić 2020. godine bio Srbin, 2021. je 200 posto Crnogorac, a sada Tuta Bugarin!

16.04.2022

13:13

0

Dodao je da prilaže dopise obraćanja Krivokapića zvaničnom Beogradu

Knežević: Krivokapić 2020. godine bio Srbin, 2021. je 200 posto Crnogorac, a sada Tuta Bugarin!
Milan Knežević - Copyright AP Photo/Darko Vojinović Printscreen/Youtube

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević objavio je dokumenta iz kojih se vidi da je smenjeni premijer Zdravko Krivokapić 25. marta ove godine tražio pomoć u namirnicama od Srbije.

Knežević je u saopštenju ocenio da je Krivokapić tokom sinoćnjeg intervjua za RTCG još jednom, kako je naveo, "demonstrirao laž kao jedini poznati model svog delovanja".

- Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so - naveo je Knežević.

Dodao je da prilaže dopise obraćanja Krivokapića zvaničnom Beogradu iako je sinoć, kako Knežević kaže, "crnogorske građane ubjeđivao da im je Sofija u svakom smislu bliža".

Krivokapić je sinoć u intervjuu za RTCG rekao da je zvanična Srbija pokušala je da uceni Crnu Goru da li će joj obezbediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti deo "Otvorenog Balkana" ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdevanja i da je, kako je rekao, "na dobrom putu".

- Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unelo paniku u Srbiji - rekao je Krivokapić. Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u ceni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će, ako to uspe, troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

Tanjug/Rade Prelić
 

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Krivokapića da je Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obezbeđivanjem osnovnih životnih namirnica za ulazak Podgorice u inicijativu Otvoreni Balkan.

- Pitam profesora Krivokapića kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada vas je to Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li vas je bar malo sramota?”, napisala je Brnabić na Tviteru.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike