Oklopna vozila ispred zgrade Vlade Republike Srpske: Mere bezbednosti zbog pretnji Dodiku na najvišem nivou

13.04.2022

13:50

0

Autor: I.K.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas da zabrinjava to što pretnje po bezbednost srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika dolaze i od nekih međunarodnih bezbednosnih agencija i nekih drugih institucija

Oklopna vozila ispred zgrade Vlade Republike Srpske: Mere bezbednosti zbog pretnji Dodiku na najvišem nivou
banjaluka_specijalna_vozila_13042022_0002 - Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Mere bezbednosti u Republici Srpskoj podignute su na najviši nivo, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo informaciju od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, prenose mediji.

Ispred zgrade Vlade Republike Srpske nalaze se pripadnici SAJ-a, kao i dva vozila Despot uz ostale pripadnike MUP-a. Iz MUP-a su naglasili da će navedene mere ostati na snazi dok se u potpunosti ne provere sve činjenice u vezi sa ovom informacijom.

 

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas da zabrinjava to što pretnje po bezbednost srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika dolaze i od nekih međunarodnih bezbednosnih agencija i nekih drugih institucija.

Tegeltija je najavio da će danas obaviti razgovore sa domaćim bezbednosnim agencijama i tražiti da i oni izađu sa svojim informacijama, a ukoliko to ne urade da će on izneti svoja saznanja. Napomenuo je da je MUP u skladu sa procenama preduzeo odgovarajuće aktivnosti, te da je razgovarao da ministrom unutrašnjih poslova.

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva, naglasio je da je pred zoru obavešten o tome da postoje informacije da je njegova bezbednost ugrožena. Ipak, poručio je da će nastaviti sa svojim obavezama i da se ne plaši.

- Informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Ja nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio niti ću, poručio je Milorad Dodik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike