"Nikad se nisam plašio, niti ću": Dodik pred zoru dobio informacije od MUP da mu je bezbednost ugrožena - evo kako je reagovao

13.04.2022

09:43

0

Informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im - naglasio je Dodik

"Nikad se nisam plašio, niti ću": Dodik pred zoru dobio informacije od MUP da mu je bezbednost ugrožena - evo kako je reagovao
Ilustracija - Copyright AP Photo

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva, naglasio je da je pred zoru obavešten o tome da postoje informacije da je njegova bezbednost ugrožena. Ipak, poručio je da će nastaviti sa svojim obavezama i da se ne plaši.

- Negde pred zoru su me obavestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uverljive i verujem im. Ja nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio niti ću - poručio je Milorad Dodik.

Srpski član Predsedništva se osvrnuo i na nedavne pozive na njegovo ubistvo.

- Pre mesec dana smo imali lika koji je nudio milion dolara da ubije Dodika, što se okarakterisalo kao šala, a vidimo kako je to. Scenario je davno napravljen, Pedi Ešdaun  još davno je zamislio kako će ovo da ide. 

- A mi nećemo odustati, ja se ne borim za iluziju, srpska nije iluzija i ja ću se uvek boriti. Kao mene je ohrabrio Putin, što je glupost, budalaštine. EU nije navikla na krizu, pa oni traže ko je kriv - naglasio je Dodik.

AP Photo/Laszlo Balogh
 

Ponovio je da je Kristijan Šmit nelegitiman.

- Nelegitimnog nelegalnog čoveka postavljaju kao visokog predstvnika koji je mimo zakona i Dejtona, on nije po meni visoki predstavnik. Oni sada pokušavaju i Rusiju da diskvalifujuju sa ovim merama. Mi ne smemo pokleknuti pred ovim, ne smemo da popustimo. Dođe čovek koji nema nikakvu funkciju ukida neki zakon. BiH je sastavljena iz dva entiteta, Republike Srpske i FBiH. Sve što nije po Ustavu stavljeno da stoji pod BiH, pripada entitetim - rekao je i dodao:

- Isto tako su odlučili da imovina FBiH pripada FBiH, Brčkog Brčkom, samo Republika Srpska ne može imati svoju imovinu. Parlamentarna skupština kao u svim država u svetu može da odlučuje o svojoj imovini i onda dođe Ustavni sud u kojem sjede tri muslimana. Zbog mog negodovanja sam doveden u ovakvu situaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike