Banjaluka: Akcija i hapšenja zbog ubistva Bašića! Privedeno više lica koja su od ranije poznata policiji (FOTO)

26.03.2022

22:18

0

Autor: 24sedam

Do sada je privedeno više osoba

Banjaluka: Akcija i hapšenja zbog ubistva Bašića! Privedeno više lica koja su od ranije poznata policiji (FOTO)
policija Radenko Bašić - Copyright Printscreen/Facebook/Mup RS Profimedia

Na području Banjaluke tokom večeri počele je policijska akcija i privođenja zbog ubistva načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Kako navodi Srpska info, do sada je privedeno više osoba.

Izvor portala je rekao da je uglavnom reč o osobama koje imaju teška krivična dela u svojim biografijama i koji se dovode u vezu sa pojedinim kriminalnim grupama.

Podsećamo, načelnik Sektora kriminalističke policije predorske Policijske uprave Radenko Bašić  je ubijen u ponedeljak, dok je peške išao na posao u mestu Pećani, kada ga je ubica iz neposredne blizine upucao u glavu, nakon čega je pobegao. 

Više osoba u BiH je pod istragom policije i tužilaštava u vezi sa Bašićevim ubistvom a sumnja se da je ono povezano s poslom koji je obavljao.

Zbog ovog zločina je, kako je potvrđeno iz PU Prijedor, uspostavljena saradnja sa svim policijskim agencijama u BiH i regionu, kao i sa Interpolom, Europolom, FBI-jem i drugim.

Bašić je ubijen u ponedeljak u Prijedoru, dok je peške išao na posao u mestu Pećani, kada ga je ubica iz neposredne blizine upucao u glavu, nakon čega je pobegao. 

Prema pisanju pojedinih medija, ubica je nosio crnu jaknu i kapuljaču, neke kamere su uspele da ga snime, a postoji i nekoliko očevidaca koji su potvrdili njegov izgled.

Policija je zatim utvrdila da fotorobot osobe za kojom se traga zbog ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića odgovara Adelu Kabašu i radi na dokazivanju njegove umešanosti u ubistvo.

Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP RS)
 

 

Za Kabašem je u januaru raspisana crvena Interpolova poternica.

Interpol traga za Kabašem zbog ubistva Mehmeda Ramića zvanog Meša u sarajevskom naselju Pofalići.

U Bileći su pre tri dana uhapšeni muškarci A.I. i S.D., koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike