Policija objavila foto-robot: Ovo je osoba umešana u ubistvo načelnika Bašića - da li je prepoznajete?

23.03.2022

10:01

0

Ministarstvo moli građane da, ukoliko su u ranijem periodu primetili lice s crteža ili ga negde primete, odmah pozovu 122 - saopštio je MUP RS

Policija objavila foto-robot: Ovo je osoba umešana u ubistvo načelnika Bašića - da li je prepoznajete?
ubica Radenka Bašića - Copyright Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP RS)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je crtež osobe koja se dovodi u vezu s ubistvom načelnika kriminalističke policije u Prijedoru te su tom prilikom zatražili od građana pomoć u prepoznavanju.

Prema saopštenju MUP RS, policijski službenici su noćas na širem području entiteta u okviru istrage krivičnog dela "teško ubistvo" izvršili pretrese i priveli veći broj lica za koje postoji sumnja da bi se mogli dovesti u vezu s ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića.

Tim povodom, objavljen je i crtež osobe za koju se takođe sumnja da bi se mogla dovesti u vezu su ubistvom.

- Ministarstvo moli građane da, ukoliko su u ranijem periodu primetili lice s crteža ili ga negde primete, odmah pozovu 122 ili se obrate najbližem policijskom službeniku ili policijskoj stanici - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Također iz ove institucije je naglašeno kako se sve aktivnosti na ovom slučaju odvijaju pod nadzorom nadležnog tužilaštva, a u cilju pronalaska izvšioca krivičnog dela.

Više osoba u BiH je pod istragom policije i tužilaštava u vezi s ubistvom Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, a sumnja se da je ubistvo povezano s poslom koji je obavljao.

Zbog ovog zločina je, kako je potvrđeno iz PU Prijedor, uspostavljena je saradnja sa svim policijskim agencijama u BiH i regionu, kao i sa Interpolom, Europolom, FBI i drugim.

 

 

Da podsetimo, načenik Bašić je ubijen u ponedeljak u Prijedoru, dok je peške išao na posao u mestu Pećani, kada ga je ubica iz neposredne blizine upucao u glavu, nakon čega je pobegao. 

Prema pisanju pojedinih medija, ubica je nosio crnu jaknu i kapuljaču, neke kamere su uspele da ga snime, a postoji i nekoliko očevidaca koji su potvrdili njegov izgled.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike