Stravično ubistvo u Pločama - sačmarom ubio brata, pa izrešetao dečaka (16): Urlikali smo od nemoći dok je umirao

25.03.2022

15:23

0

Policija je zasad samo potvrdila da na dve različite lokacije pronašla dva tela, a osumnjičen za ubistvo je uhapšen

Stravično ubistvo u Pločama - sačmarom ubio brata, pa izrešetao dečaka (16): Urlikali smo od nemoći dok je umirao
hrvatska ubistvo ploce - Copyright Printscreen/YouTube/vecernji list

U hrvatskom gradu Ploče jutros je M.R počinio dvostruko ubistvo i tom prilikom lišio života dečaka (16) kao i svog brata. Policija je zasad samo potvrdila da na dve različite lokacije pronašla dva tela, a osumnjičen za ubistvo je uhapšen.

- Policija je jutros oko osam sati na dve različite lokacije na području grada Ploče pronašla dve mrtve muške osobe za koje se sumnja da su preminule nasilnom smrću. Vrlo brzo nakon pronalaska tela, policija je uhapsila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i on se trenutno nalazi u prostorijama policije gde će se sprovesti istraga - saopšteno je iz PU dubrovačko-neretvanska.

Prema pisanju lokalnih medija, ubica je M.R., dobro poznat stanovnicima Ploča po nasilničkom ponašanju. Žrtve su njegov brat, čiji su inicijali takođe M.R. i šesnaestogodišnjak, sin ubicinog bivšeg komšije s kojim je navodno bio u imovinskom sporu.

Printscreen/YouTube/vecernji list
 

Ubica je prvo brutalno ubio svog brata na deponiji sekundarnih sirovina u Pločama. Navodno je u njega ispalio nekoliko hitaca iz puške, najverovatnije sačmarice, pa mu je poslednji hitac ispalio u glavu dok je ovaj ležao ranjen na podu.

Potom se svojim automobilom marke jugo odvezao do dela grada koji Pločani nazivaju Dedinje i tu sačekao 16-godišnjeg sina bivšeg komšije koji je tu prolazio na putu do škole. Zbog toga se pretpostavlja da dečak nije slučajna žrtva, već da ga je M.R. namerno ubio.

Neki od svedoka primetili su da M.R. nosi neku šarenu krpu ispod koje je virila cev, ali nisu posumnjali da je reč o skrivenoj puški. Zapucao je u dečaka koji je naišao sam, a svedoci kažu da su čuli četiri hica.

- Sa šoljicom kafe sam izletela napolje. Kad ono, imala sam šta i da vidim. Dete je nepomično ležalo na zemlji, a čula sam našu komšinicu koja uplašeno govori: "Momak, šta je, momak, šta je", ali on nije odgovarao. Kada sam prišla videla sam da nepomično leži na podu. Krv mu je  bila ispod glave. Zatvorene mu oči. Mi oko njega, a on je u jednom trenutku otvorio oči i to je bio kraj. Dotrčala je jedna policajka ovdje, u tome došla i hitna, ali pomoći nije bilo. Umro nam je pred očima - ispričala je jedna žena koja je bila svedok ubistva za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da su urlikale od muke i nemoći što mu ne mogu pomoći.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike