Milanovićeve izjave ponovo imaju dalek odjek: Čega da me bude strah?

29.01.2022

07:57

0

Za premijera Hrvatske Andreja Plenkovića kazao je da se „ponaša kao ukrajinski agent“.

Milanovićeve izjave ponovo imaju dalek odjek: Čega da me bude strah?
Copyright Printscreen/Youtube,N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je podigao prašinu u javnosti zbog zapaljivih izjava

- Nisam ni ukrajinski neprijatelj niti ruski prijatelj, Ukrajina slavi „heroje“ iz Drugog svetskog rata koji su masovne ubice Poljaka i Jevreja - rekao je Zoran Milanović, koji je završio na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici „Mirotvorac“ posle izjava o situaciji u toj zemlji.

Milanović, za koga su iz Kremlja poručili da mu je možda ugrožena i sigurnost pošto je završio na listi „Mirotvorca“, navodi da je i hrvatska vlada dospela na tu stranicu.

- Navodno hrvatska vlada ima prebliske odnose s Rusijom. Bio je i Grlić Radman, koji se predstavlja kao ministar spoljnih poslova. on je pre dva dana pozvao Putina u Hrvatsku. Da li me je strah? Čega da me bude strah? Pa doći će oni na moj popis. Ja očekujem od ukrajinske vlade da se s takvim tipovima obračuna, da ih dovede u red. Oni su u groznom statusu prema EU, koji se prema Ukrajini ponaša neodgovorno - rekao je Milanović za RTL.

Na pitanje novinara smatra li da je preterao s komentarima u vezi sa Ukrajinom, Milanović odgovara:

- Nisam preterao. Ukrajina ima problem. I sa separatistima, s kojima mora nastaviti razgovore. S njima treba razgovarati, a ne ići u konfrontacije s nuklearnom silom. Ko god ih na to podstiče je šarlatan, a ima ih puno u EU.

Za premijera Hrvatske Andreja Plenkovića kazao je da se „ponaša kao ukrajinski agent“.

- Ja se ponašam kao hrvatski predsednik. To je ogromna razlika. Dakle, ja nisam slizan s Rusima. Ja tamo nikada nisam bio službeno. Ja nisam nikad popio kafu s ruskim ambasadorom - objašnjava Milanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike