To nije bila izvidnička letelica, našli smo fragmente ruske avio-bombe! Oglasio se ministar odbrane Hrvatske

13.03.2022

11:52

0

Istraga će potrajati, rekao je Banožić

To nije bila izvidnička letelica, našli smo fragmente ruske avio-bombe! Oglasio se ministar odbrane Hrvatske
zagreb eksplozija dron - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC/Profimedia

Jutros je nastavljena operacija izvlačenja vojne letelice sovjetske proizvodnje iz dubokog kratera u kojem je ostala nakon što se u četvrtak uveče srušila na livadu kod Studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu, piše Indeks. Letelica je izvađena u 9.45.

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić obratio se u nedelju novinarima na mestu pada sovjetskog drona, te izneo nove podatke o istrazi okolnosti u kojima je bespilotna letelica tipa Tu-141 pala u Zagrebu.

- Dobili smo saznanja da se na pojedinim fragmentima nalaze elementi eksploziva - rekao je Banožić, potvrđujući da je pronađena i crna kutija.

- Letelica nije bila izviđačkog tipa, na njoj smo našli delove avio-bombe, takođe sovjetske proizvodnje. Ona je odvezena i nakon dublje analize moći ćemo da otkrijemo tip letelice. Zasad znamo da se koristila na avionima sovjetske proizvodnje - rekao je Banožić.

- Imamo i neka saznanja koja bi mogla u dilemu dovesti samu lokaciju odakle je došla letelica u Hrvatsku, a imamo i elemente koji bi mogli ukazivati da može biti i s ruske i ukrajinske strane.

Istraga će potrajati, rekao je on.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike