Ništa od Komšićevog odlaska na KiM? Otkriveno šta se promenilo

10.02.2022

13:45

0

Ranije najavljena poseta, po svemu sudeći, neće biti organizovana

Ništa od Komšićevog odlaska na KiM? Otkriveno šta se promenilo
Željko Komšić - Copyright Printscreen / Youtube

Član Predsedništva BiH Željko Komšić očigledno je odustao od posete južnoj srpskoj pokrajini - Kosovu i Metohiji prvenstveno zbog odlučne reakcije iz Republike Srpske, na prvom mestu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kaže savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević.

- Komšić tvrdi da je od posete odustao jer ne želi da doprinosi dodatnoj podeli u BiH. To je potpuno licemerno jer da je uistinu tako kako kaže, on ne bi nikada ni planirao takvu posetu za koju se unapred zna kakva će biti reakcija iz Republike Srpske i koja će ozbiljno narušiti dobrosusedske odnose BiH sa zemljama u regionu - naveo je Kovačević.

On je naglasio da zahvaljujući odlučnoj i principijelnoj politici Republike Srpske, BiH nije priznala Kosovo i Metohiju kao nezavisnu zemlju, već će za BiH Kosmet uvek biti isključivo sastavni deo Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, evidentno je da je Komšić dva puta uzurpirao mesto člana Predsedništva BiH - prvi put kada je bošnjačkim glasovima to mesto ukrao hrvatskom konstitutivnom narodu koje im po Ustavu pripada, a drugi put svojim postupcima u Predsedništvu BiH, gde su njegovi potezi i politika uvek isključivo u maniru političke provokacije, a nikada usaglašeni, zvanični stavovi Predsedništva BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike