Lavić je mršav i iscrpljen: Životinja koja je nelegalno uvezena pobegla od "vlasnika" iz Budve - evo šta će sada biti sa njom! (VIDEO)

10.02.2022

15:00

0

Policijski službenik Božo Zec ispričao je da je primetio mladunče u kući u izgradnji

Lavić je mršav i iscrpljen: Životinja koja je nelegalno uvezena pobegla od "vlasnika" iz Budve - evo šta će sada biti sa njom! (VIDEO)
Mladunče lava, Budva - Copyright Printscreen/Facebook/Alexandar Dragicevic

Svi podgorički mediji pustili su danas snimak uhvaćenog mladunčeta lava u čeličnom kavezu koji je objavio građanski aktivista Aleksandar Dragičević.

Lavić Simba je 21. januara išetao iz doma stranog državljanina koji je nastanjen u Budvi i tek danas je uhvaćen i smešten na sigurno.

Simba je pronađen u jednoj kući na selu ka Krapini, na teško dostupnom terenu.

 

Kako je tekla akcija spasavanja

U potrazi koja je započeta juče učestvovalo je oko 60 pripadnika policije, vatrogasaca, građanskih aktivista...

Policijski službenik Božo Zec ispričao je da je primetio mladunče u kući u izgradnji Žarka Danilovića u selu Podostrog. Tada je pozvao predstavnike Agencije i Službe zaštite i spasavanja Budve koji su ga uhvatili.

Vatrogasac Milenko Milačić, koji je vođa smene, kaže da su, nakon što im je meštanin javio gde se lav nalazi, odmah krenuli u akciju.

 

 

On je ispričao da se lavić sakrio u jednoj manjoj prostoriji, gde su ga savladali uz pomoć kanapa i stare stolice i ubacili u vreću.

Lavić Simba mršav i iscrpljen

- Lavić je uhvaćen, ali je najvažnije da je živ. Želimo da zahvalimo i pohvalimo vatrogasce iz Budve koji su sa nama bili na terenu i uhvatili lava, kao i ostalima koji su pomogli i učestvovali u akciji završenoj na najbolji mogući način - saopšteno je ranije danas iz Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Inače, ova agencija nije dobila upit za izdavanje dozvole za uvoz lava, što znači da je ta životinja nelegalno uvezena.

 

 

Crna Gora nema zoološki vrt niti prihvatilište za egzotične divlje životinje, pa se kao jedna od mogućnosti za njegovo zbrinjavanje pominju prihvatilšta za lavove u zemljama regiona.

- Lav je bio izuzetno iscrpljen i mršav. Prvo će biti transportovan do zgrade Službe zaštite i spasavanja, a onda u smeštaj u Podgorici koji je za njega obezbeđen. Ovo su divne vesti, jer se sve završilo dobro i po lava i po ljude koji su bili uključeni u potragu - rekao je za podgoričku "Pobjedu" Aleksandar Dragićević iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike